Lars Ulrich on edelleen ylpeä Metallican taistelusta Napsteria vastaan: ”Se oli kuin katutappelua”

04.11.2016

Lars Ulrich muistelee uudessa Mojo-lehdessä bändinsä pahamaineista kamppailua Napsteria vastaan. Ulrichin mielestä Metallica oli yksi harvoista, jotka uskalsivat vuosituhannen vaihteessa haastaa musiikkia laittomasti levittäneen Napsterin.

”Lisäksemme ainoastaan Dr. Dre vastusti Napsteria julkisesti”, Ulrich sanoo.

”Ihan aluksi koko Napster-kuvio oli kuin katutappelu. Niin yksinkertaista se on. Me näimme asian niin, että joku vittuili meille, joten me vittuilimme takaisin. Ja sitten alkoi tapahtua kaikenlaista, ja me olimme tapahtumien keskipisteessä.”

Ulrich lisää, että harva se päivä joku muusikko tai musiikkibisneksen työläinen tuli taputtelemaan häntä selkään ja kehumaan, miten Metallica puolusti koko musiikkiväkeä. Mutta sitten, kun oltiin julkisuudessa, Metallica seisoikin yksin.

”Kaikki olivat liian pelkureita astuakseen esiin”, Ulrich manaa.

Nykyään Ulrichilla on lämpimät välit tuolloisiin Napster-johtajiin – hän jopa vieraili Napsteria perustamassa olleen Sean Parkerin häissä. Yksi asia vanhasta taistosta kuitenkin kaivelee rumpalia edelleen.

”Vastapuoli oli sikäli erittäin fiksu, että he tekivät siitä rahakysymyksen. Siinä ei ikinä ollut kysymys rahasta, siinä oli kyse hallinnasta. Ja silti julkisuudessa kummittelee edelleen se näkemys, että Metallica on rahanahne bändi, vaikka sitä emme ole emmekä ole koskaan olleet”, Ulrich sanoo.

”Mehän kutsuimme mustan levyn aikaan bootleggereitä äänittämään keikkojamme ja jakamaan nauhoja kavereittensa kanssa. Ja yhtäkkiä meitä kutsuttiin ahneiksi… Kaikkien näiden vuosien jälkeen minulla on edelleen sellainen maine.”

Mojo-uutista siteerasi verkossa ensin Blabbermouth.

Lisää luettavaa