Lars Ulrich vihjailee salaperäisesti mystisestä Metallica-projektista – ”Odota niin näet…”

Uutta coverlevyä tuloillaan?

Kuva: Mikko Pylkkö

Viimeisimmässä Kerrang!-lehdessä Metallican muusikot saivat vastailla lukijoiden lähettämiin kysymyksiin. Keskustelua ja asiaa riittikin sitten kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä, mutta erityisesti yksi rumpali Lars Ulrichin salaperäinen vastaus herättää mielenkiintoa.

Eräs lukija nimittäin tiedustelee, että jos yhtye julkaisisi joskus jatkoa vuoden 1998 Garage Inc. -coverlevylle, mitä kappaleita bändi sille valitsisi. Tähän Ulrich toteaa vain lyhyesti: ”Odota niin näet…”

Onko Metallica siis työstämässä uutta coverlevyä? Ainakin bändi on näiden 20 vuoden aikana jo julkaissutkin liudan mainioita lainakappaleita ja ollut mukana muun muassa Ramonesin, Ronnie James Dion ja Deep Purplen tribuuttilevyillä. Kokoaisiko levy vain nämä jo aiemmin julkaistut coverit yhteen? Ja jos albumille tulisi ihan uusia covereita, niin minkä biisin bändi valitsee pakolliseksi Diamond Head -lainaksi Am I Evilin, Helplessin, The Princen ja It’s Electricin jatkoksi? Entä päätyisikö mukaan kenties Kirk Hammettin ja Robert Trujillon viime aikoina keikoilla jammailtuja siivuja kuten viime Helsingin-keikalla kuultu Rappiolla?

Ei tässä muukaan auta kuin noudattaa Ulrichin neuvoa ja katsoa, mitä aika tuo tullessaan. Jos tuo.