Leader of Downin debyyttilevystä tuli Motörhead-muusikoiden kokoontumisajot – esikoissinglellä laulaa itse Lemmy

Würzelin perustaman bändin debyytillä mukana myös "Fast" Eddie Clarke ja Phil Campbell.

11.09.2018

Motörheadissa vuosina 1984-1995 vaikuttanut kitaristi Michael ”Würzel” Burston perusti basisti Tim Atkinsonin kanssa Leader of Down -yhtyeen vuonna 2008. Bändin debyyttilevyn työstö katkesi kuitenkin Würzelin kuolemaan vuonna 2011. Atkinson päätti saattaa ystävänsä kanssa aloittamansa työn loppuun ja nyt yhtyeen esikoislevy Cascade into Chaos näkee päivänvalon 28. syyskuuta.

Würzelin ja Atkinsonin lisäksi levyllä soittavat rumpali Steve Clarke (ex-Fastway), kitaristi Alex Ward ja laulaja Matt Baker. Lisäksi levyltä löytyy lukuisia vierailevia tähtiä, joista moni on tuttu Motörheadin riveistä. Ensimmäisellä singlelohkaisulla laulaa itse Lemmy Kilmister, joka äänitti omat osuutensa vain kuukausia ennen kuolemaansa. Ota kyseinen Paradise Turned into Dust -kappale haltuusi tuosta yläpuolelta.

Lemmyn ohella levyllä vierailee myös aikoinaan Würzelin kanssa samanaikaisesti Motörheadiin liittynyt Phil Campbell ja viime keväänä menehtynyt ”Fast” Eddie Clarke. Entisten ja edesmenneiden Motörhead-muusikkojen lisäksi levyllä vierailee muun muassa Ugly Kid Joesta, Tankista ja Godsmackista tuttuja tyyppejä.

”Halusimme Lemmyn laulavan nimenomaan Paradise Turned Into Dust -kappaleen ja laulusessiot Los Angelesissa olivatkin hyvin tunteelliset. Kunpa Würz olisi ollut näkemässä sen. On muutenkin hienoa, miten moni ystävä auttoi saamaan levyn valmiiksi ja kiitän kaikkia sydämeni pohjasta. Oli erityisen fantastista kuulla Philin ja Würzelin soittavan jälleen yhdessä”, Atkinson kommentoi.

”Tunne siitä, että levy julkaistaan nyt, on hyvin katkeransuloinen. Tuntuu oudolta, kun Würzel ei enää ole keskuudessamme, mutta tiedän, että hän olisi ollut lopputuloksesta innoissaan. Oli upeaa työskennellä hänen kanssaan.”

Levyn kappalelista vierailevine tähtineen näyttää kokonaisuudessaan seuraavalta:

01. Paradise Turned into Dust (feat. Lemmy)
02. Cascade into Chaos
03. People Say I’m Crazy
04. Serial Killjoy (feat. Bruce Foxton (The Jam))
05. Children of Disease (feat. Whitfield Crane (Ugly Kid Joe), Lee Richards (ex-Godsmack), Phil Campbell)
06. Snakebite (feat. ”Fast” Eddie Clarke)
07. Punch and Geordie
08. Feel Good (feat. Cliff Evans)
09. The Killing Rain (viimeinen Würzelin äänittämä kappale)
10. Laugh at the Devil (feat. Lemmy, ”Fast” Eddie Clarke)

Lisää luettavaa