Legendaarisen Asphyxin kymmenes levy on valmis – kappaleiden pohjana lohduton sci-fi-teema

Vuonna 1987 perustettu Asphyx jatkaa kuolemantäytteisellä linjalla.

Hollantilainen death metal -veteraani Asphyx julkaisee seuraavan albuminsa Necrocerosin Century Median kautta 22. tammikuuta.

Laulaja Martin van Drunen kertoo hieman, mistä levyssä on kyse:

Necrocerosin ensimmäiset äänitykset käynnistyivät viime marraskuussa. Silloin biisit olivat lähinnä aihioita. Buukkasimme Tomin (Meier) studion paria jamisessiota varten, jotta voisimme nauhoittaa heti jos jotain potentiaalista tulee esiin. Viimeistelimme ehkä 6/7 kappaleista, mutta muutaman kuuntelun jälkeen päätimme, että työtä on vielä tehtävänä”, van Drunen muistelee.

”Kymmenennen levymme kohdalla olemme hyvin tietoisia, että laatuvaatimuksiemme täytyy olla korkealla. Etumme tällä kertaa oli, että meillä on ensimmäistä kertaa pysyvä kokoonpano. Sitten Incoming Deathin (2016) olemme olleet pirun hyviä työskentelemään yhdessä ja me kaikki olemme tienneet, mitä toinen tuntee ja mihin suuntaan hän haluaa musiikkia viedä.”

Visio Necrocerosista on kytenyt van Drunenin päässä jo kauan:

”Esittelin Necroceros-työnimen jo kauan ennen äänityksiä. Se syntyi spontaanisti ja kuulosti voimakkaalta. Olemme käyttäneet sanaa death jokaisen levymme nimessä paluun jälkeen, joten necro jatkaa samaa sarjaa. Ideana oli ikuisella matkalla oleva sci-fi-fantasiahahmo, joka on olemassa ainoastaan tuhotakseen planeettoja ja muuttaakseen universumeita merkityksettömiksi tyhjiöiksi. Samalla kun pojat purkittivat soittimia, minä kirjoitin teemat ja sanoitukset jokaiseen biisiin. Ja tässä me nyt olemme.”

Uutta Apshyx-musiikkia odotellessa voidaan muistella, miltä meno kuulosti mainitulla Incoming Deathillä:

YouTube video

Lisää luettavaa