Lemmy Kilmisterin muistokonsertti on yhä Motörheadin Phil Campbellin haaveissa – ”Se on tehtävä”

Asia vaatii kuitenkin vielä paljon suunnittelua ja valmistelua, sanoo kitaristi.

15.12.2020

Lemmy Kilmisterin kuolemasta tulee 28. joulukuuta kuluneeksi jo viisi vuotta. Motörheadin pitkäaikainen kitaristi Phil Campbell sanoo tuoreessa Trunk Nationin haastattelussa, että hän ja rumpali Mikkey Dee suunnittelevat edelleen muistokonsertin järjestämistä edesmenneelle rockikonille.

”Haluamme varmistaa, että se tehdään kunnolla. Sitä varten pitää treenata emmekä halua liian monta tyyppiä mukaan. En halua, että mukään tulee tyyppejä, jotka sanovat, ’Joo, kyllä minä tiedän Ace of Spadesin’ ja sitten laulavat ensimmäisen säkeistön kahdesti. Niinkin on nimittäin käynyt”, Campbell tuumaa.

”Toki oikeiden ihmisten täytyy olla myös käytettävissä, mikä onkin se painajaismaisin osuus. Mutta kyllä me vielä jokin päivä teemme jotain spektaakkelimaista. Se on tehtävä.”

Samaisessa haastattelussa Campbell muisteli hetkeä, kun sai tietää Lemmyn kuolemasta.

”Soitin Lemmylle hänen syntymäpäivänään (jouluaattona, toim.huom.), mutta hän ei vastannut. Niinpä otin yhteyttä Toddiin (Singerman, Motörheadin manageri) ja kysyi, miten Lem voi. Hän totesi, ettei kovin hyvin – ehkä sinun ja Mikkeyn olisi parasta tulla moikkaamaan ja piristämään häntä, tai jotain siihen suuntaan. Noin puoli tuntia myöhemmin Todd soitti minulle ja kertoi suru-uutisen. Sen oli täytynyt tapahtua siis todella nopeasti, mikä on luultavasti se paras tapa.”

Lisää luettavaa