Lemmyn kantabaaria vastaan nostettiin syytteet ”naisvihamielisen ympäristön luomisesta”

Useat naiset sanovat tulleensa Rainbow'ssa Ron Jeremyn hyväksikäyttämäksi.

29.08.2023

Rainbow Bar & Grill on Los Angelesin Sunset Stripillä sijaitseva legendaarinen juottola, josta tuli 1980-luvulla lukuisten rokkarien kantapaikka. Baari vilahtaa muun muassa Guns N’ Rosesin musiikkivideoilla ja se toimi pitkään Motörhead-nokkamies Lemmy Kilmisterin toisena kotina. Ravintolasta löytyykin Lemmyn muistopatsas sekä nimikkoloosi.

Nyt useat naiset ovat esittäneet syytöksiä, että baarin kanta-asiakkaisiin lukeutunut entinen pornotähti Ron Jeremy olisi käyttänyt heitä seksuaalisesti hyväksi tai raiskannut heidät ravintolan työntekijöille tarkoitetuissa tiloissa. Jotkut naiset väittävät Jeremyn myös juottaneen heille huumausaineilla terästettyjä juomia, jotka tämä olisi tilannut baarimikolta nimellä ”Ron Jeremyn erikoinen”, uutisoi Rolling Stone.

Kaksi nimettömänä pysyvää naista on nostanut ravintolaa vastaan syytteet naisasiakkaiden turvallisuuden laiminlyönnistä sekä siitä, että ravintolan työntekijät ovat ”tahallisesti luoneet naisvihamielisen ja naisia seksualisoivan ympäristön”. He vaativat ravintolalta korvauksia siitä, että nimellään turisteja paikalle houkutelleelle Ron Jeremylle on ”tarjottu leikkikenttä” ja hänen on annettu vapaasti ahdistella naisia.

”Tässä ei selvästikään ole kyse yksittäisistä tapauksista vaan johdonmukaisesta ja systemaattisesta toiminnasta, jonka Rainbow Bar & Grill on sallinut asiakkaidensa turvallisuuden kustannuksella”, kommentoi toisen syytteitä nostaneen naisen edustaja Michelle Nabati.

Ron Jeremy, 70, on ollut vuodesta 2020 vangittuna ja tätä vastaan on nostettu yli 30 syytettä erilaisista seksuaalirikoksista kuten raiskauksista. Vanhin tapaus on vuodelta 1996 ja uhrien ikähaitari 15-51. Tammikuussa oikeusistuin katsoi, ettei Jeremy ole oikeustoimikelvollinen, koska tämä sairastaa vakavaa dementiaa. Jeremy itse on kiistänyt kaikki syytökset.

Lisää luettavaa