”Levy on aiempaa orkestroidumpi” – Dimmu Borgirin Silenoz puhuu bändin tulevasta albumista

Norjalainen metallisuuruus Dimmu Borgir on parhaillaan studiossa viimeistelemässä uransa kymmenennettä albumia, jonka olisi tarkoitus ilmestyä vielä tämän vuoden puolella. Levyä on todellakin odoteltu, sillä edellinen albuminsa Abrahadabra ilmestyi vuonna 2010.

Yhtyeen kitaristi Sven Atle ”Silenoz” Kopperud antoi Metal Wanille haastattelun, jossa mies kertoi tulevan levyn olevan parhaillaan miksausvaiheessa.

– Soitan juuri studiosta Ruotsista, ja olemme viimeistelemässä levyn miksausta. Operoimme levyä kirurginveitsillä, eli hiomme aivan mikroskooppisia juttuja, jotka koemme tärkeiksi albumin kokonaisuuden kannalta.

– Olemme päättäneet, että tällä kertaa emme käytä levyllä oikeaa sinfoniaorkesteria, mutta orkestraatiot on rakennettu kasaan ihan oikeista soundeista. Mielestäni tämä levy kuulostaa jopa enemmän orkestroidulta kuin edeltävä albumi.

– Levy on ehdottomasti monipuolinen ja vaihtelevalta kuulostava. Jokainen biisi erottuu edukseen. Se tarjoaa todella paljon tavaraa, ja siellä on runsaasti eri kerroksia, mutta meininki on ehkä jollain tavalla kontrolloidumpaa.