”Levy on death metalia” – Steve Tucker puhuu tulevasta Morbid Angel -albumista

Vuodesta 1983 kasassa ollut yhdysvaltalainen death metal -veteraani Morbid Angel hämmensi monen vanhan (ja miksei uudemmankin) fanin pakkaa julkaisemalla hyvinkin, eh, erilaisen Illud Divinum Insanus -albuminsa kuutisen vuotta sitten.

Sittemmin bändin jäsenistö on vaihdellut merkittävästi, mutta uusi levy on tulossa jossain vaiheessa tätä vuotta.

Bändiin vuonna 2015 palannut laulaja-basisti Steve Tucker kertoo uuden levyn tekoprosessin muistuttaneen Gateways to Annihilationin (2000) vastaavaa.

– Olen death metal -jätkä, joten minulle levy on death metalia. Jos olen sillä mukana, se on death metalia, Tucker vakuuttelee The Metal Magdalene with Jetin haastattelussa.

– Ajatuksena oli tuoda esiin jotain uutta, jotain tuoretta, mutta Morbid Angelin omaa otetta unohtamatta. Emme tehneet musiikkia mitenkään eri tavalla kuin niillä levyillä, joilla olen ollut mukana – paitsi ehkä Formulas Fatal to the Fleshillä (1998), jolle Trey (Azagthoth, kitara) kirjoitti kaiken musiikin ja sanat.

– Uusi levy syntyi aika lailla samoin kuin Gateways to Annihilation, jolle jokainen muusikko toi omat ideansa. Trey kirjoitti muutaman biisin, minä kirjoitin biisejä, ja Scotty (Fuller, rummut) toi joitain juttuja mukaan. Kappaleita hiottiin paljon, mutta lopulta niiden tuli kuulostaa Morbid Angeliltä, ja minusta tuntuu, että tämä on todellakin Morbid Angelin kuuloinen levy.