Linkin Parkin Mike Shinoda: ”Chester Bennington kuuluu samaan sarjaan James Hetfieldin ja Freddie Mercuryn kanssa”

05.11.2017

Linkin Parkin riveissä uransa tehnyt laulaja-muusikko Mike Shinoda puhui Kerrangille hiljattain edesmenneestä bänditoveristaan Chester Benningtonista. Shinodan mukaan mies kuuluu samaan legendojen sarjaan kuin Metallican James Hetfield ja Queenin Freddie Mercury.

– Chester oli sellainen kaveri, että jos kehuit hänen ääntään, erityisesti uran alussa, hän meni hämilleen, mikä oli huvittavaa. Hän joko yritti kieltää koko asian tai keksi itseään vähätteleviä kommentteja, Shinoda muistelee.

– Toinen puoli hänestä nautti olla suosion keskipisteenä, mutta toinen puoli halusi pois siitä kaikesta. Tämä oli osa Chesterin kauneutta.

– Hän sai inspiraatiota monilta eri laulajilta kuten Depeche Moden Dave Gahanilta, James Hetfieldiltä ja Freddie Mercurylta. Kerroin hänelle usein, että hän on samaa sarjaa näiden kavereiden kanssa, mutta Chester ei ollut koskaan kanssani samaa mieltä. Hän ei koskaan myöntänyt olevansa niin hyvä.

Siinä missä Linkin Parkin jäsenet ymmärsivät Benningtonin taidot, myös muut muusikot ovat lähestyneet bändiä viimeisten kuukausien aikana, ja kertoneet, kuinka suuri vaikutus Benningtonilla on ollut heidän musiikkiinsa.

– Kymmenet artistit ovat ottaneet meihin yhteyttä, ja kertoneet, kuinka suuri vaikutus Chesterillä ja Linkin Parkilla on ollut heihin. Olemme siitä todella kiitollisia.

Lisää luettavaa