Löydä sisäinen pantterisi – Pain of Salvation julkaisi uuden levynsä nimikkokappaleen

Panther julkaistaan 28.8.

Progemetalliyhtye Pain of Salvationin uusi pitkäsoitto Panther julkaistaan perjantaina 28. elokuuta. Nyt yhtye on pistänyt jakoon albumin nimikkobiisin sekä kappaleeseen tehdyn musiikkivideon.

”Musiikki on parasta silloin, kun se syntyy intohimosta, turhautumisesta, rohkeudesta ja uteliaisuudesta. Se on aina ollut ja tulee aina olemaan johtotähteni luovuudessa ja Panther on kaikkea sitä. Lapsena kiinnostuin hard rockista ja metallimusiikista, koska se kuulosti uudelta, rohkealta ja rajoja rikkovalta – se oli aina matkalla jonnekin muualle. Jotta metallimusiikki käy järkeeni, sen pitää jatkaa rajojen rikkomista ja olla rohkeaa. Progressiivisen musiikin täytyy kehittyä. Hitto, ehkä tuo kuulosti liian teeskentelevältä, joten unohtakaa äskeinen ja astukaa vain vuoristorataan kanssamme! Löytäkää sisäinen pantterinne!”, nokkamies Daniel Gildenlöw kommentoi.

Pantherin musiikkivideo syntyi hyvin nopeasti ja hetken mielijohteesta samoissa kuvaussessioissa kuin bändin edellinen Restless Boy -video.

”Meillä oli koko lava rakennettuna valmiiksi Eskilstunan Skjulstahallenissa, joten ajattelin, että miksemme tekisi nopeasti toisenkin videon samalla vaivalla. Kuvattuamme Restless Boyn vaihdoimme asut ja soitimme biisin kolme, neljä kertaa läpi samalla kun Lars (Ardarve, ohjaaja) kuvasi sen lonkalta”, Gildenlöw toteaa.

Restless Boy oli ennalta suunniteltu pienintä yksityiskohtaa myöten, koska sillä leikiteltiin eri nopeuksilla ja liikkeiden piti olla täsmällisiä emmekä saaneet vaihtaa valaistusta tai kuvakulmia, joten oli todella hienoa vaan rokata vapaasti menemään. Panther on siis nopeiten valmistunut videomme, joka syntyi onnekkaan sattuman johdosta.”