Maailman hevipääkaupunkia haetaan Suomesta kampanjan voimin -”Metallikulttuurimme reipas oman hännän kohotus on paikallaan”

Ilmoita bändisi mukaan ja kiritä kotikaupunkiasi 20.6. mennessä.

09.05.2018

Huomio kaikki kellareissa majailevat ja jo pidemmälle ehtineet bändit: apuanne tarvitaan selvittämään, mikä Suomen kaupungeista julistetaan maailman metallipääkaupungiksi. Selvityksestä vastaa Capital of Metal -kampanja, joka tuo samalla esille esille Suomen asemaa globaalina hevimaailman keskuksena, jossa on eniten metallibändejä asukasta kohden.

Bändit voivat lisätä tietonsa ja kirittää oman kotikaupunkinsa voittoon kampanjan nettisivuilla. Voittajaksi selviytyy kaupunki, josta löytyy eniten bändejä asukaslukuun suhteutettuna. Ilmoittautumisaika päättyy 20. kesäkuuta ja voittajakaupunki julistetaan seuraavana päivänä.

Idea sai alkunsa, kun Tuska-festivaalin Eeka Mäkynen sekä Sony Musicin Tomi Saarinen ja Tuomo Saikkonen kokoontuivat miettimään Suomi-metallin nykytilaa. Suomi nousi kansainväliseen maineeseen metallimaana 1990-luvun loppupuolella eikä maine ole himmennyt 2020-lukua lähestyttäessä.

”Suomalaiset bändit kiertävät ahkerasti maailmaa, äänitteet myyvät kultaa ja alan festarit täyttyvät musiikkiaan rakastavista kävijöistä. Totesimme, että metallikulttuurimme reipas oman hännän kohotus on paikallaan”, kertoo myös Sakara Records -levy-yhtiöstä ja Mokoma-yhtyeestä tunnettu Saikkonen.

”Sen lisäksi, että Suomessa on yli 50 metallibändiä 100 000 asukasta kohden, metallimusiikilla on täällä todella ainutlaatuinen asema osana populaarikulttuuria. Metalliyhteisössä vallitseva yhteishenki on sekin mainitsemisen arvoinen. Esimerkiksi viime kesän Tuska-festareilta ei tullut poliisin tietoon ensimmäistäkään järjestyshäiriötä.”

Capital of Metal -kampanjan toteuttamisesta vastaavat Tuska-festivaali, Sony Music Finland sekä ulkoministeriön maakuvayksikkö. Pääyhteistyökumppaneina toimivat Inferno-lehti, Radio Rock, Levykauppa Äx ja Musamaailma.

Lisää luettavaa