Maailman metallipääkaupunki on selvillä – kampanjaan ilmoittautui mukaan noin 1300 yhtyettä

Eniten bändejä asukaslukuun nähden löytyy Lemiltä, absoluuttisesti eniten bändejä löytyy Joensuusta.

21.06.2018

Suomen – ja näin ollen myös maailman – metallipääkaupunki on ollut etsinnässä Capital of Metal -kampanjassa, johon maan heviyhtyeet ovat kuukauden päivät voineet ilmoittaa itsensä mukaan kotikaupunkinsa tueksi. Kampanja on nyt päättynyt ja sen perusteella voittajaksi kruunataan noin 3 000 asukkaan Lemi, jossa on suhteellisesti eniten metallibändejä – kampanjan selvityksen mukaan 422,6 yhtyettä 100 000 asukasta kohden.

Toiselle sijalle yltää Joensuu, jossa on kamppiksen mukaan 233,4 bändiä 100 000 asukasta kohden eli reilusti yli kansallisen keskiarvon. Joensuulaisia bändejä ilmoittautui mukaan absoluuttisesti eniten, 177 kappaletta. Lemiläisiä bändejä oli vertailun vuoksi vain 13. Kaikkiaan mukaan ilmoittautui noin 1 300 yhtyettä.

”Onhan tämä aivan valtavan iso asia pienelle kunnalle. Lemillä musiikki on näytellyt aina suurta osaa ihmisten elämässä, ja mahtavan yhteisöllisyytemme ansiosta bändit lähtivät aktiivisesti mukaan kampanjaan. Kiitos kuuluu kaikille bändeille sekä kampanjointiin osallistuneille”, kiittelee kunnanjohtaja Jussi Stoor.

Lemin tunnetuin lahja metallimaailmalle on Stam1na, jonka nokkamies Antti ”Hyrde” Hyyrynen tuulettaa voittoa studiosta käsin, jossa työstetään parhaillaan bändin seuraavaa pitkäsoittoa.

”Lem1n metalli on kirkkainta laatua. Mutta tämähän me jo tiedettiinkin”, Hyrde veistelee.

Capital of Metal -palkinnonjakotilaisuus on 29.6.–1.7. järjestettävän Tuska-festivaalin yhteydessä Helsingissä, missä Lemin kunnanjohtaja ottaa tittelin virallisesti vastaan.

Ulkoministeriön maakuvayksikön, Tuska-festivaalin, Sony Music Finlandin sekä kymmenen suomalaisen kaupungin yhteistyössä järjestämä kampanja perustuu Suomen asemaan maana, jossa on eniten metalliyhtyeitä asukaslukuun nähden. Suomen metallitiheydeksi on todettu 53,2 yhtyettä 100 000 asukasta kohden.

Lisää luettavaa