Machine Headistä lähtenyt Phil Demmel: ”Bändistä tuli Robb Flynnin sooloprojekti”

Machine Headin viimeiset vuodet eivät ole olleet kovinkaan ruusuisia.

Kuva: Albert Tatlock

Vuodesta 1991 saakka toimineen Machine Headin rivit menivät viime vuonna uusiksi kunnolla, kun bändin kokoonpano kutistui ainoastaan kitaristi-laulaja Robb Flynnin ja basisti Jared MacEachernin kokoiseksi.

Yhtyeessä 15 vuotta soittanut kitaristi Phil Demmel (kuvassa vasemmalla) avautui viime syksynä lähtönsä syistä. Tuolloin mies mainitsi haluavansa tehdä ”jotain musiikillisesti erilaista.”

Demmel avaa kuviota hieman enemmän tuoreessa Talk Toomey -podcastin haastattelussa .

”En aio puhua pahaa välirikosta tai Robbista. Minusta hän on loistava muusikkoa, ja aikani Machine Headissä oli hienoa, vaikka viimeiset vuodet eivät sitä enää olleetkaan. Emme vain tulleet enää toimeen ihmisinä.”

”Minusta tuntuu, että Robb ei enää pitänyt meitä bändinä. Hän pysyi omalla polullaan sen sijaan että olisi pysynyt meidän muiden kanssa samalla polulla.”

Demmel kertoo, että hän ei ollut juurikaan mukana ”vihaamansa” Catharsis-levyn (2018) synnyssä.

”Hetkittäin kirjoitin mitä halusin. Kirjoitin suurimman osan California Bleeding -kappaleesta, mutta sitten Robb kirjoitti omat sanoituksensa sen päälle… Minä ja Dave (McClain, rummut) halusimme tuon biisin riffit takaisin, hah hah.”

”Tässä mielessä tuntuu siltä, että bändistä tuli Robb Flynnin sooloprojekti, emmekä lähteneet sellaiseen mukaan. Viimeiset vuodet olivat periaatteessa vain soittamista palkan vuoksi, enkä minä voi tehdä sellaista. Kaikki stressi ja puhe tyyliin ’ei näin voi tehdä’, ’älä tee tuota’, ’älä tee tätä’, ’älä seiso siellä’, ’älä sano noin’, ’älä laula sanoja yleisölle’, ’älä osoita sormella…”

Koko haastattelun voit kuunnella täältä.