Manowar harkitsee oikeustoimiin ryhtymistä Hellfest-tapauksen vuoksi – ”Bändi ei perunut esiintymistä”

Yhtyeen mukaan festivaalijärjestäjät ovat täydessä vastuussa.

25.06.2019

Manowarin oli tarkoitus esiintyä Ranskan Hellfestin pääesiintyjänä perjantaina 21. kesäkuuta. Tapahtuman järjestäjät kuitenkin tiedottivat vain tunteja ennen esiintymistä, että Manowarin konsertti on peruuntunut ja bändi poistunut alueelta. Yhtye julkaisi myöhemmin oman tiedotteensa, jossa se sanoi peruuntumisen johtuneen järjestäjätahosta.

Nyt Manowar on julkaissut uuden tiedotteen Hellfest-fiaskoon liittyen, jossa se vakuuttaa, että syyllinen on yksinomaan festivaalin järjestäjä. Yhtye myös lisää harkitsevansa oikeustoimia tapahtumajärjestäjää kohtaan.

”Bändi ei perunut esiintymistä Hellfesteillä 21. kesäkuuta; sen perui Hellfestin organisaatio ilmoituksellaan, joka ilmestyi heidän verkkosivuilleen. Hellfestiä edeltävinä päivinä Sveitsissä, Kreikassa ja Bulgariassa saatiin todistaa massiivista produktiotamme, joka herätti Teräksen valtakunnan henkiin. Toimme saman produktion Hellfestiin, valmiina soittamaan. Taistelimme antaaksemme faneille sen esityksen, jonka lupasimme viime vuonna antaa. Mutta meitä eivät kyykytä Hellfestin promoottorit, jotka päättivät olla kunnioittamatta sopimuksessa mainittuja velvoitteita ja kuvittelevat voivansa tehdä meille ja faneillemme vääryyttä”, yhtye tiedottaa.

”Ne, jotka ovat vaatineet tietoa lippujen palauttamisesta ja rahojen takaisin saamisesta, voivat ottaa yhteyttä lipun myyneeseen tahoon tai suoraan Hellfest-organisaatioon, joka on asiasta vastuussa. Selvittelemme parhaillaan oikeustoimia, jotka meille lain mukaan kuuluvat.”

Metal Sucks -sivusto kertoo toisaalta saaneensa ”sisäpiirin tietoa”, että Manowar ei olisi suostunut soittamaan, koska lava oli heille liian pieni (samalla päälavalla esiintyivät muun muassa Kiss, Def Leppard, Lynyrd Skynyrd, Slash ja Tool) eikä heidän annettu soittaa sillä volyymitasolla, mitä he olisivat halunneet. Mikäli huhut pitävät paikkansa, oli bändillä ainakin hyvin manowarmainen peruste keikan perumiselle.

Lisää luettavaa