Marty Friedman oli lähellä liittyä popkuningattaren remmiin – ”Sen piti tapahtua samalla viikolla kuin Megadethin koesoitto”

Thrash-jätti vei kuitenkin voiton Madonnasta.

03.01.2019

Kitarasankari Marty Friedman liittyi thrash metal -jätti Megadethiin helmikuussa 1990. Moni asia bändin ja metallimusiikin historiankirjoissa olisi saattanut olla toisin, jos Friedman olisi toteuttanut alkuperäisen suunnitelmansa – hän kun haki noihin aikoihin kitaristin pestiä myös popkuningatar Madonnan yhtyeestä ja oli jo saanut kutsun koesoittotilaisuuteen.

”Sen piti tapahtua samalla viikolla kuin Megadethin koesoitto, joten luonnollisestikaan se ei toteutunut. Olisin kyllä soittanut Madonnan kanssa ihan koska vain. Niihin aikoihin oli käytännössä koditon ja punkkasin eri tyttöjen luona. Olin tyypillinen Hollywood-loinen, mistä en ole ollenkaan ylpeä. Mutta olen aina pitänyt Madonnasta ja itse asiassa hänellä on nyt mahtava kitaristi Monte Pittman, joka on täys metallipää”, Friedman kertoo The Metal Voicen haastattelussa (video artikkelin lopussa).

”He eivät tienneet, kuka minä olen, mutta minä tiesin heidän pitävän koesoittoja. Asuin Hollywoodissa ja etsin kaikkia mahdollisia soittokeikkoja. Monet bändit ja artistit pitivät koesoittoja ja treenejä sillä alueella ja sana levisi nopeasti. Joten soitin kenelle nyt pitää soittaa ja he käskivät tulla käymään.”

Lisää luettavaa