Mastodon aloittaa seitsemännen albuminsa äänitykset – ”Mukavaa ja kaivattua vaihtelua kierteeseen”

03.10.2016

Mastodon-basisti Troy Sanders kertoi Atlanta Business Chroniclen haastattelussa yhtyeen aloittavan Once More ’round the Sun -albumin (2014) seuraajan äänittämisen tämän kuun aikana.

– Esiinnymme 1. lokakuuta Project Pabst Atlanta -festivaaleilla ja käytännössä seuraavana päivänä aloitamme studiorupeaman, Sanders kertoi 29. syyskuuta ABC:ssa julkaistussa haastattelussa.

– Tämä vuosi oli käytännössä pyhitetty biisien säveltämiseen. Suunnitelmana on saada levy valmiiksi ja ulos aikaisin ensi vuonna. Se tulee olemaan mukavaa ja kaivattua vaihtelua kierteeseen, johon kuuluu biisien kirjoittamista, levy, kiertue, kiertue, tauko, kirjoittamista, levy, kiertue, kiertue, kiertue ja niin edelleen.

– Viimeiset vuodet ovat menneet suht intensiiviseen keikkailuun, joten olemme innoissamme tästä vaiheesta. Se on tervettä vaihtelua, joka pitää bändin elossa. Kaikilla on hyvät vibat tästä levystä.

Sanders puhui myös siitä, miten kiitollinen on, että Mastodon on yhä elossa 16 vuoden jälkeen ja pyörii edelleen saman nelikon voimin.

– Olemme mielestäni kirjoittaneet hyvin ainutlaatuisen kappaleen rock ’n’ rollin historiaan ja olen erittäin ylpeä katalogistamme. Pistämme hurjasti energiaa ja yritystä peliin, mutta kuten suhteissa ylipäänsä, ihmiset voivat kasvaa erilleen eikä kaikki kestä aina ikuisesti. Mutta 16 vuoden, seitsemän levyn ja 2 000 keikan jälkeen olemme edelleen elossa ja menemme eteenpäin – se on minusta aika vaikuttavaa ja harvinaista.

Lisää luettavaa