Mastodon-kitaristilla kovat puheet – Seuraavasta albumista tupla?

Sivuprojekteista, Giraffe Tongue Orchestrasta ja Gone is Gonesta huolimatta Mastodon paiskii hiki hatussa töitä uuden levyn kimpussa. Alun perin Once More ’round the Sunin (2014) sessioista ylijääneistä kappaleista piti tulla ep, mutta se on aikoja sitten paisunut jo täysipitkäksi albumiksi.

Ja mikäli värikkäistä lausunnoistaan tuttua Brent Hindsiä on uskominen, projekti vain jatkaa paisumistaan. Kitaristi kertoi nimittäin Guitar World -lehdelle lopputuloksen olevan peräti tuplalevy.

– Toisen sävelsin itse ja äänitin rumpali Brann Dailorin ja basisti Troy Sandersin kanssa edellislevyn aikaan. Se on nimeltään Cold Dark Place, ja se käsittelee läpikäymääni ikävää eroa, Hinds kertoo.

– Matsku on pimeää, kaunista, pelottavaa, funkahtavaa, eteeristä ja melankolista, mutta kuulostaa samalla myös hieman Bee Geesiltä.

Hinds kertoo toisen levyn olevan par’aikaa Dailorin, Sandersin ja kitaristi Bill Kelliherin työstössä.

– En ole vielä kuullut sitä, joten en tiedä siitä sen enempää. Kun he saavat osansa hoidettua, vedän ihmissusinaamion päähäni, nappaan uuden signature-kitarani ja lurittelen päälle omat sooloni.

No niin. Saapa nähdä, mitä sieltä sitten lopulta on tullakseen.