Mastodon täydessä sävellysmoodissa, kertoo Troy Sanders: ”Meillä ei todellakaan ole kirjoittajan blokkia”

Mastodon-basisti Troy Sanders on kiireinen mies. Pääbändinsä lisäksi hän on viime aikoina paiskinut hommia myös At The Drive-In ja Queens of the Stone Age -jäsenten yhteisessä Gone Is Gone -bändissä. Eivätkä muutkaan Mastodon-ukkelit laiskottele: kitaristi Brent Hinds on pyörittänyt omaa sivuprojektiaan Giraffe Tongue Orchestraa, johon kuuluu lisäksi miehistöä Dillinger Escape Planista sekä Alice In Chainsista.

Loudwiren haastattelema Sanders kertoo kaikille Mastodonin ystäville lohdutukseksi, että yhtye on parhaillaan täydessä biisinkirjoitusmoodissa.

– Olemme nyt viettäneet pari kuukautta studiossamme Atlantassa biisejä kirjoittaen. Jälleen kerran meillä on valtavasti materiaalia, jota käymme läpi ja hiomme. Meillä ei todellakaan ole kirjoittajan blokkia, päin vastoin, Sanders kertoo.

Viimeisimmältä Once More ’Round The Sun -levyltä jäi kappaleita yli ja niistä suunniteltiinkin ep-julkaisua. Ep on kuitenkin ajan mittaan paisunut jo täyspitkäksi albumiksi. Elokuussa Mastodon kiertää Eurooppaa keikkaillen, mutta muuten kuluva vuosi on Sandersin mukaan pyhitetty albumin säveltämiseen ja äänittämiseen.

– Uudet biisit kuulostavat todella rokkaavilta ja pirun hyviltä minusta, vaikka ne ovatkin vielä hyvin varhaisessa vaiheessa.

Sitä odotellessa Gone Is Gone julkaisee debyytti-ep:nsä 8. heinäkuuta, jolta julkaistut kappaleet Violescent, Starlight ja Stolen From Me kuulostavat nekin varsin mainioilta.

– Olen erittäinen tyytyväinen Mastodon-maailmaan, jossa olen saanut onnekseni elää jo 16 vuotta. Nautin myös kotona perheen kanssa olemisesta, joten tällaisten sivuprojektien tulee inspiroida ja palkita minua syvästi jollain tapaa, muuten en poistu kotoa mistään hinnasta.

– Tunsin Gone Is Gone -jätkät entuudestaan ja he kutsuivat minua kuuntelemaan matskuaan, josko haluaisin antaa ääneni niille. Jo ensimmäisen Los Angelesin vierailun jälkeen tuli sellainen olo, että ”kyllä, haluan tätä”. Tähdet olivat siis oikeassa asennossa ja tartuin tilaisuuteen.