Mayhemin Necrobutcher teki rankan paljastuksen itsestään, Varg Vikernesistä ja Euronymouksen murhasta

Hurja tarina.

16.10.2019

Mayhemin basisti Jørn ”Necrobutcher” Stubberud antoi melko kiinnostavan haastattelun Consequence of Soundille.

Mayhemin historia on melko pimeä. Per ”Dead” Ohlin tappoi itsensä vuonna 1991. Bändin nokkamies, kitaristi Øystein “Euronymous” Aarseth otti Deadin ruumiista kuvia, joita käytettiin myöhemmin Dawn of the Black Hearts -bootlegin kannessa.

Kolme vuotta myöhemmin, 1993, Mayhemin silloinen basisti, Burzumin Varg Vikernes tappoi Euronymouksen.

CoS:in videolla Necrobutcher kertoo, että oli itse aikeissa tappaa Euronymoksen, koska antoi miekkoselle potkut ja pestasi Vargin bassoon De Mysteriis Dom Sathanas -levyä varten.

– Voin paljastaa nyt kaiken. Olen pitänyt tätä sisälläni monen vuoden ajan. Olin itse menossa tappamaan Euronymousta. Mutta kun se tapahtui, kun luin aamulehdestä tapahtuneesta, olin vain että ”Saatana, nyt minun pitää putsata kämppä kaikista aseista, huumeista ja muusta paskasta, koska olen varmasti ykkösepäilty.”

– En kuitenkaan tiennyt, että norjalaispoliisi tiesi jo Vargin olevan menossa tappamaan hänet. Poliisi salakuunteli Vargin puhelinta, ja hän puhui teostaan ennen kuin lähti Bergeniin. Poliisi siis tiesi jo, että hän oli menossa sinne. Poliisissa varmaan ajateltiin että ”Jos emme saa tätä tyyppiä kiinni kirkkojen poltoista, niin napataan hänet murhasta, jotta pääsemme hänestä eroon.”

Tsekkaa video Consequence of Soundin sivuilta.

Lisää luettavaa