Megadethin David Ellefson sanoo saavansa yhä paljon kritiikkiä siitä, että soittaa bassoa plektralla eikä sormin

"En ole todellakaan mikään bassosnobi eikä sellainen kiinnosta minua", Ellefson tuumaa.

Kuva: Tomi Pohto

Pitkän uran thrash metal -jätti Megadethin riveissä tehnyt basisti David Ellefson sanoo tuoreessa Metal Asylumin haastattelussa saavansa tänäkin päivänä osakseen paljon kritiikkiä sen vuoksi, että tämä soittaa bassoa plektralla eikä sormillaan, kuten ”kunnon basistin kuuluu”.

”Saan siitä jatkuvasti paskaa niskaani harrastelijoilta ja sellaisilta, joita en pidä ammattimaisina soittajina. Sanon näin, koska ammattilainen ymmärtää, että plektralla saadaan aikaan halutunlainen soundi varsinkin studiossa, vaikkei sitä käyttäisikään koko ajan”, Ellefson toteaa.

Sting, Phil Lynott, Paul McCartney, Gene Simmons… Olen huomannut, että suurin osa näistä basisteista soittaa itseni tavoin myös kitaraa ja todennäköisesti myös säveltää valtaosan biiseistään kitaralla. Näin he voivat helposti loikkia basson ja kitaran välillä . Minä olen aivan samanlainen. En minä siinä kohtaa ala miettiä, että ai niin, minun pitää olla basisti. Vitut siitä. Olet muusikko, joka soittaa sävellyksen osia. Olet säveltäjä. Otat minkä tahansa soittimen ja sävellät sillä haluamasi osan. Minä en ole todellakaan mikään bassosnobi eikä sellainen kiinnosta minua. Olen paljon enemmän säveltäjä, soittaja ja esiintyjä.”

”Olen ollut studiossa useita kertoja ja soitin sormilla jopa aivan hiljattain, mutta äänittäjä hämmästyi ja kysyi, mitä tapahtui? Mitä teit eri tavalla? Soitin sormilla, vastasin. ’Älä tee niin, ota plektra, se kuulostaa paremmalta’, hän kommentoi takaisin. Eron huomaa heti.”