Megadethin David Ellefsonista vinyylilevyt ”kuulostavat ihan paskalta”, ostaa niitä silti

Basisti sanoo kuuntelevansa musiikkia mieluummin digitaalisessa muodossa.

09.04.2019

Vaikka fyysisten levyjen myynti onkin romahtanut, vinyylien keräilystä on tullut monelle tärkeä harrastus ja lp-levyjen myynti onkin kasvanut viime vuosina. Moni myös pitää vinyylin soundista enemmän kuin cd:n tai suoratoistopalvelujen vastaavista ja tällaista ”cd/digi vastaan lp” -kädenvääntöä onkin käyty musiikkiharrastajien keskuudessa siitä asti, kun cd-levyt ensimmäistä kertaa tulivat markkinoille.

Varsin moni muusikko liputtaa itse vinyylin puolesta, mutta Megadethin basisti David Ellefson ei ole yksi heistä. Ellefson kertoo Heavy Demonsin haastattelussa, ettei voi sietää vinyylin soundia.

”Ostan kaiken iTunesista, koska haluan pitää musiikkia edelleen puhelimessani. Kuuntelen musiikkia yleensä kun matkustan ja olen lentokoneessa. Ostan vinyylejä, koska ne näyttävät upeilta, mutta en yleensä kuuntele niitä. Vihaan vinyylien soundia, ne kuulostavat ihan paskalta. En ole koskaan pitänyt siitä ja olin iloinen, kun digitaalisuus tuli kuvioihin”, Ellefson lataa.

”Mutta monilla artisteilla on edeleen keikoillaan oheistuotemyyntiä ja fanit ostavat asioita. Ja vaikka monille cd ja vinyyli ovatkin vain paikkoja, joihin kerätä nimikirjoituksia, ovat ne silti mahtavia muistoja joita viedä takaisin kotiin.”

Lisää luettavaa