”Meillä pyyhkii paljon paremmin ilman sinua” – Anvil-nokkamies tylyttää ex-basistia

Steve "Lips" Kudlow ei säästele sanojaan puhuessaan Glenn "Glenn Five" Gyorffystä.

10.03.2020

Kanadalaisessa metalliveteraani Anvilissa 16 vuotta vaikuttanut basisti Glenn Gyorffy (kuvassa oikealla) erosi yhtyeestä riitaisissa merkeissä vuonna 2012 ja kommentoi eronsa jälkeen sosiaalisessa mediassa, ettei pystynyt enää työskentelemään ”itseriittoisten, narsististen, kangistuneiden, tylsien ja vihaisten vanhojen ukkojen” kanssa, jotka ”tappavat kaiken hauskuuden ja nautinnon” musiikkihommista. Gyorffyn mukaan laulaja-kitaristi Steve ”Lips” Kudlow (kuvassa keskellä) ja rumpali Robb Reiner (kuvassa vasemmalla) eivät pitäneet basistin tekemisiä missään arvossa ja väitti myös, ettei hän saanut bändissä ollessaan palkkaa.

Kudlow ja Reiner kommentoivat ex-basistinsa eroamista ja syytöksiä tuoreessa Metal Exhumatorin haastattelussa (video artikkelin lopussa) ja Kudlow antoi juttutuokion yhteydessä Gyorffyn kuulla kunniansa.

”Meillä oli basisti, jonka päästimme sisälle henkilökohtaisella tasolla, kirjoittamaan biisejä ja ottamaan osaa bisnekseen. Mutta hän ei tehnyt asian eteen mitään. Kun niin tapahtuu, tilannetta alkaa pitää itsestäänselvyytenä ja sitä käytetään hyödyksi. Siksi homma ei toiminut”, Kudlow aloittaa.

”Me teimme edelleen kaiken työn ja tämä tyyppi roikkui mukana eikä ollut oikeastaan vastuussa mistään. Sitten hän kuitenkin paheksuu meitä, koska me saamme kaiken huomion [Anvil! The Story of Anvil -dokumentista] ja sellaisesta ja tuli kateelliseksi. No, ei ole minun syyni, että olit kaksivuotias kun me perustimme tämän bändin. Liityit mukaan paljon myöhemmin etkä ole alkuperäisjäsen. Et oikeastaan edes osallistunut mihinkään. Ihmiset kyllä tietävät ja kuulevat sen eron. He tietävät, kuka musiikin tekee – Robb ja minä. Sinua ei vain nähdä samalla tavalla enkä voi muuttaa asiaa, vaikka tekisin mitä.”

”Pahinta oli se, että kaikkien vuosien jälkeen hän väittää olleensa se, joka teki biisejä. No, ilmiselvästikään et tehnyt, koska olemme jatkaneet jo pitkään ja meillä pyyhkii paljon paremmin ilman sinua. Hetkinen, miten se on mahdollista? Kenties sinä olitkin vain haitaksi etkä hyödyksi tälle bändille – olit itse asiassa huono asia bändille.”

Gyorffyn jälkeen bändiin liittyi Sal Italiano, joka jäi kuitenkin sivuun parin vuoden jälkeen. Vuodesta 2014 lähtien bändissä on vaikuttanut Chris Robertson, joka on Kudlow’n ja Reinerin mukaan selvästi ”palkollinen”. Kaksikon mukaan järjestely toimii hyvin ja molemmat myös kehuvat tähän asti kolmella albumilla (Anvil is Anvil (2016), Pounding the Pavement (2018) ja helmikuussa ilmestynyt Legal at Last) mukana ollutta Robertsonia kilpaa.

”[Robertson] on osa bändiä, mutta hän on tavallaan vain töissä. Lips ja minä teemme kaikki biisit”, Reiner toteaa.

”Ja pyöritämme bisnestä. Tämä on meidän yrityksemme ja hän on työntekijä. Näin homma tuntuu toimivan parhaiten. Se on kaikille mukavampi ja järkevämpi tapa”, Kudlow komppaa.

”Musiikillisesti kaikki menee todella hyvin. Ei itse asiassa voisi mennä paremmin!”

Lisää luettavaa