Melodisen heavy metalin lähettiläs Narnia saapuu marraskuussa Suomeen

Ruotsalaisyhtye vierailee Pieksämäellä.

Jönköpingissä perustettu, melodista metallia kristillisin vaikuttein soittava Narnia saapuu loppuvuodesta Suomeen. Yhtye nähdään 30. marraskuuta Pieksämäen Cafe Good Moodissa yhdessä No Man’s Bandin ja Minean kanssa.

Laulaja Christian Liljegrenin ja kitaristi Carl Johan Grimmarkin vuonna 1996 perustama Narnia lukeutuu kristillisen heavy metalin eurooppalaisiin pioneereihin. Viiden julkaistun pitkäsoiton – joiden joukossa muun muassa ylistetty Long Live the King (1999) – jälkeen Liljegren jäi yhtyeestä sivuun vuonna 2008 ja koko bändi kuopattiin 2010. Neljä vuotta myöhemmin Liljegren ja Grimmark kuitenkin paiskasivat jälleen kättä ja herättivät Narnian taas eloon. Uuden tulemisensa jälkeen yhtye on julkaissut jo kaksi pitkäsoittoa, joista viimeisin From Darkness to Light näki päivänvalon kuluvan vuoden elokuussa.

”Maailma on tänä päivänä hirmuisen egokeskeinen. Monia pahoja asioita tapahtuu vain siksi, että me ihmiset haluamme valtaa ja kontrollia. Se on totaalisessa ristiriidassa Kristuksen oppien kanssa. Narnia haluaa olla bändi, joka jakaa ihmisille vaikeinakin aikoina toivon sanomaa”, Liljegren totesi Infernon parin vuoden takaisessa haastattelussa.