Metal Church -rumpali sairaalahoidossa mystisen taudin vuoksi

Yhtyeen mukaan Stet Howlandin kunto on kuitenkin parempaan päin.

27.09.2017

Viime kesänä Metal Churchin vakituiseksi rumpaliksi kiinnitetty Stet Howland (ex-W.A.S.P.) on yhtyeen mukaan parhaillaan sairaalahoidossa mystisen, toistaiseksi diagnosoimattoman sairauden vuoksi. Yhtye kertoi Howlandin sairaudesta ensimmäisen kerran muutama viikko sitten Facebook-sivuillaan ja tuolloin bändi tiedotti oireilun alkaneen rumpalin käveltyä tulvavesialueella Fort Myersissa, johon Irma-hurrikaani iski syyskuun alussa.

Yhtye on myöhemmin julkaissut tilannepäivityksen, jossa kerrotaan Howlandin voivan fyysisesti jo paremmin ja saaneen siirron isompaan sairaalaan lisätutkimuksia varten. Bändin mukaan Howland on käynyt verensiirto-operaatiossa ja hänen keuhkoissaan on nestettä, mutta se ei vaikuta hänen hengittämiseensä.

”Stet voi päivä päivältä paremmin. Hän on hetkittäin hyvin energinen ja pystyy keskustelemaan ja jopa kävelemään. Lisäksi hänen ruokahalunsa on palannut ja hän syö melkein kahdesti päivässä. Hän saa kuitenkin päivittäin pahoja kohtauksia, jotka alkavat kuumeiluna ja yltyvät pahoiksi kivuiksi, jotka lamauttavat koko ruumiin. Lopuksi kipu keskittyy johonkin tiettyyn paikkaan, kuten käteen tai lantioon kunnes laantuu taas siedettäväksi”, yhtye kuvailee.

Lisää luettavaa