Metal Churchin Mike Howen itsemurhaan liittynyt kommentti herätti hämmennystä – julkaisi myöhemmin korjaillun tiedotteen

"Halusimme vain sanoa, että veljellämme oli kipuja ja hän yritti hakea niihin apua, mutta hänelle määrätyt hoidot eivät suojelleet häntä", todetaan päivitetyssä viestissä.

02.08.2021

Pitkän linjan heavy metal -veteraani Metal Churchin laulaja Mike Howe löydettiin kuolleena kotoaan maanantaina 26. heinäkuuta. Viranomaiset ovat vahvistaneet laulajan tehneen itsemurhan ja viralliseksi kuolinsyyksi on todettu tukehtuminen hirttäytymällä.

Kun uutinen Howen itsemurhasta levisi julkisuudessa, yhtye julkaisi sittemmin poistetun Facebook-tiedotteen, jossa nämä syyttivät maansa terveydenhoitojärjestelmää siitä, ettei Howe saanut tarvitsemaansa apua.

”Jos tunsit Mike Howen, tiesit, että hän oli todella hyvä ihminen joka rakasti ystäviään, perhettään ja fanejaan. Hän näki aina vaivaa saadakseen muut tuntemaan olonsa paremmaksi ja olisi antanut vaikka paidan yltään, jos joku olisi sitä kipeästi tarvinnut. Haluamme että ihmiset muistavat Miken sellaisena ihmisenä sekä siitä mahtavasta musiikista jota hän loi”, Metal Churchin poistetussa julkaisussa todettiin.

”Hänestä tuli epäonnistuneen terveydenhoitojärjestelmän uhri, jonka lääketeollisuus myrkytti. Lyhyesti sanottuna hänestä tuli ’valeparantajan’ uhri.”

Moni ymmärsi julkaisun niin, että Howen itsemurha olisi liittynyt jotenkin koronarokotuksiin ja se tulkittiin poliittiseksi lausunnoksi. Bändi julkaisikin myöhemmin uuden tiedotteen, jossa se täsmentää, etteivät he tarkoittaneet mitään sellaista.

”Haluamme selventää kaikki väärinkäsitykset, joita on noussut esille tiettyjen mediajulkaisujen jälkeen. Pyrimme rehellisyyteen, mutta se aiheutti narratiivin, joka tippui kauas vilpittömistä aikomuksistamme. Emme halunneet millään muotoa väittää, että asialla olisi mitään tekemistä rokotteiden, koronan tai politiikan kanssa. Halusimme vain sanoa, että veljellämme oli kipuja ja hän yritti hakea niihin apua, mutta hänelle määrätyt hoidot eivät suojelleet häntä. Muuten hän olisi yhä kanssamme”, yhtyeen päivitetyssä julkaisussa todetaan.

”Tämä on edelleen vaikeaa aikaa kaikille, jotka tunsivat Miken henkilökohtaisesti ja musiikin kautta. Käsittelemme edelleen sitä, että olemme menettäneet veljemme. Pahoittelemme alkuperäistä viestiämme ja että sen viesti ymmärrettiin väärin. Pyydämme, että lopetatte kaikki hyökkäykset toisianne vastaan. Käyttäkää se energia pitääksenne Miken muistoa yllä jakamalla musiikkia, jota hän teki täällä ollessaan. Haluamme Metal Churchin musiikin saattavan ihmisiä yhteen, kuten se on monen vuoden ajan tehnytkin.”

Lisää luettavaa