Metal Hammer- ja Classic Rock -lehdet pelastuivat – vanha tuttu kustantaja osti julkaisut takaisin omistukseensa

09.01.2017

Joulun alla uutisoitiin Metal Hammer-, Classic Rock ja Prog-lehteä julkaisseen Team Rockin ajautuneen taloudellisiin vaikeuksiin ja irtisanoneensa 70 työntekijää. Tuolloin näytti vahvasti siltä, että tämän lehtikolmikon taru oli tulossa tiensä päähän.

Valkoisella ratsullaan sankarina paikalle karautti kuitenkin Future Publishing, joka osti lehdet itselleen Team Rockilta 800 000 punnalla. Kauppaan kuuluu lehtien lisäksi niihin liittyviä lisenssejä ja tapahtumia, kuten metalli- ja rockmusiikkiin erikoistuneet Golden Gods ja Classic Rock Awards -gaalat. Kaupasta uutisoi The Guardian.

Mielenkiintoiseksi kaupan tekee myös se, että muun muassa Guitarist-, Total Film- ja T3-lehtiä kustantava Future Publishing myi Metal Hammerin ja kumppanit aikanaan Team Rockille reilulla 10 miljoonalla punnalla vuonna 2013.

Alkuperäinen Metal Hammer perustettiin Lontoossa 30 vuotta sitten. Classic Rock -lehteä on puolestaan julkaistu vuodesta 1998 lähtien ja progressiiviseen rock-musiikkiin keskittyvä Prog-lehti julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 2009.

 

Lisää luettavaa