Metallica-keulahahmo myöntää yhä jännittävänsä ennen kiertueita – ”Epävarmuus hiipii mieleen”

Isot kiertueet ahdistavat kokeneitakin konkareita, sanoo James Hetfield.

04.06.2024

Metallica on kiertänyt maailman suurimpia keikkalavoja jo usean vuosikymmenen ajan. Vaikka kokemusta ja kilometrejä onkin vyöllä jo runsain mitoin, jännitys ja ahdistus nostavat yhä päätään ennen kiertueiden alkua, myöntää nokkamies James Hetfield.

”Epävarmuus hiipii mieleen. Olemme jo vanhoja, emme pysty tähän – kaikkea sellaista paskaa, mitä jokainen ajattelee itsekseen kun alkaa tehdä jotain, mistä välittää”, Hetfield kertoi hiljattain The Metallica Report -podcastin haastattelussa.

”Näen painajaisia siitä, miten olen ainoa, jota homma kiinnostaa. Saavun keikalle ja kaikki muut vain pelleilevät tai takahuoneessa on 200 ihmistä pyörimässä. Ja minä ajattelen vain, että: ’Missä kamani ovat? Missä settilista? Mitä biisejä soitamme?’ Sitten on niitä tyypillisiä juttuja, että kitaran kaula on kumia tai kieliä on vain kaksi, teknikkoani ei näy missään ja kitaran piuha ei yllä mikrofonille saakka. Kaikkea sellaista hölmöä.”

Hetfield myöntää ahdistustason olleen erityisen korkealla varsinkin nyt kuluvaa M72-kiertuetta ennen. Yhtye kun soittaa ensimmäistä kertaa keskelle stadionia rakennetulla jättimäisellä lavalla, joka on totuttu tähän mennessä näkemään vain jäähallikoossa.

”Ajattelin, miten ihmeessä saamme tilan haltuun? Ja totta kai egoni kuiski korvaan: ’Muiden jätkien ei tarvitse laulaa. Heidän ei tarvitse juosta sinne tänne ja tehdä kaikkea tätä. Kukaan ei ymmärrä huoliani’ ja sellaista”, Hetield sanoo.

”Mutta me tiedämme, mitä meillä on vastassa ja missä kunnossa meidän täytyy olla. Ja nyt se on vain hauskaa. Lava on ajettu sisään ja toimii fantastisesti. Meidän täytyy vain antaa palaa ja tehdä sitä, mitä teemme parhaiten.”

Lisää luettavaa