Metallica teki sen taas – tällä kertaa Spotifyn miljardin kuuntelukerran rajan ylitti Nothing Else Matters

On ne koneita, on ne.

02.09.2023

Yhdysvaltalainen rockveteraani Metallica lienee edes jollakin tasolla tuttu useimmille länsimaissa asuville ihmisille. Jos musiikilta onkin vahingossa välttynyt, niin edes nimen on kai kuullut väkisinkin.

Yhtye on julkaissut yksitoista studioalbumia, reissannut kahdeksankymmentäluvulta lähtien jokaisella mantereella ja kiertää parhaillaankin massiivisella M72 maailmankiertueellaan ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa, he ovat voittaneet yhdeksän Grammya ja keränneet miljoonien ja taas miljoonien ihmisten fanijoukon ympäri maailmaa.

Ja heidän biisejään on toden totta luukutettu vuosikymmenien saatossa. Ennen digitaalisen ajanlaskun alkua kuunneltuja kertoja millekään kappaleelle lienee kenenkään mahdotonta arvailla, mutta nykyään tarjolla olevissa digitaalisissa palveluissa jokaisesta kuuntelusta jää jälki.

Vuodenvaihteessa Metallican Enter Sandman ylitti Spotifyssa miljardin kuuntelun haamurajan. Nyt heidän toinenkin kappaleensa on tehnyt saman tempun, kun miljardi paukkui myös Nothing Else Mattersin kohdalla.

Molemmat kappaleet on julkaistu vuonna 1991 ilmestyneellä Metallica-albumilla, jolta Nothing Else Matters oli kolmas julkaistu sinkku. Biisi heilui monien Euroopan maiden listojen kärkikymmenikössä vuosina 1992-1993 ja nappasi ykköspallin sekä Tanskassa että Puolassa.

Ikivihreän balladin voittokulku jatkuu mitä todennäköisimmin myös tästä eteenpäin. Alla vielä nostalgiannälkäisille katsottavaksi musiikkivideo.

Onnea jälleen kovasta suorituksesta, Metallica!

Lisää luettavaa