Metallican Kill ’em All levyn tuottanut Paul Curcio on kuollut

74-vuotias Curcion menehtyi sydämen pettämiseen.

Tuottaja Paul Curcio menehtyi 10. syyskuuta Florida St. Petersburgissa, uutisoi Billboard. Curcion menehtymisen on vahvistanut tämän tytär Brianne Curcio-Smith. Tuottaja oli kuollessaan 74-vuotias.

Curcio aloitti uran musiikin parissa Mojo Men -yhtyeen kitaristina 1960-luvulla. Hänen vuonna 1968 San Mateoon perustama Pacific Recording oli Amerikan kolmas ja Bay Arean ensimmäinen studio, joka oli varusteltu 16-raitanauhurilla ja studiossa tekivät äänityksiä muun muassa Santana, Janis Joplin ja Jimi Hendrix. Grateful Dead puolestaan äänitti klassisen Aoxomoxoa-levynsä Pacificissa.

1970-luvun lopulla Curcio muutti Rochesteriin ja perusti Music America -studion. Vuonna 1983 Metallican silloinen manageri ja Megaforce-lafkan perustaja Jon ”Jonny Z” Zazula vei suojattinsa levyttämään debyyttialbumi Kill ’em Allia Curcion ohjauksessa – ja loppu on thrash metal -historiaa.

Kill ’em Allin jälkeen Curcio tuotti muun muassa Blue Cheerin paluulevy The Beast is Backin vuonna 1984. Music America suljettiin 1990-luvun puolivälissä ja Curcio muutti St. Petersburgin alueelle toimien The Family Stone Experiencen managerina ja paikallisia esiintyjiä scoutaten.