Mielipiteitä jakanut Mayhem-levy laitettiin uuteen uskoon – traileri kuunneltavissa

18-vuotias Grand Declaration of War tuotiin tähän päivään.

10.10.2018

Legendaarisen black metal -yhtyeen Mayhemin kokeilullinen Grand Declaration of War -albumi (2000) on jakanut kuulijoiden mielipiteet kahteen leiriin.

Nyt levy on saanut osakseen Jaime Gomez Arellanon (kommentit soittimen alla) suorittaman uudelleenkäsittelyn, ja paketin julkaisupäiväksi on ilmoitettu 7. joulukuuta.

”Hellhammer soitti levyn Rolandin Vdrum -sarjalla. Tuohon aikaan naputtavat ja läpeensä kompressoidut rumpusoundit olivat siisti juttu, mutta luulen, että epäluonnolliset rumpusoundit ja samplet eivät kuulosta hyvältä enää tänä päivänä,” Arellano pohjustaa.

”Minun täytyi jakaa jokainen isku erilliseksi raidaksi, mikä vei todella paljon aikaa. Minun täytyi kirjaimellisesti käydä läpi jokainen rummunisku varmistuakseni siitä, että kaikki menee oikein, ja levyllä on PALJON rummuniskuja. Tavoitteenani oli saada rummut kuulostamaan aidoilta.”

”Alkuperäisellä levyllä ei kuullut juurikaan bassoa, ja kun toin sitä enemmän pintaan, olin yllättynyt, että albumilta löytyi paljon todella siistejä bassojuttuja joita en ollut aiemmin huomannut. Kitarasoundit olivat alkujaankin hyvät, mutta ehkä hieman ohuet ja kuivat, joten teimme niistä tuhdimmat ja lämpimämmät.”

Lisää luettavaa