Mikkey Dee: Käsittämättömän hienoa, miten paljon ja eri tavoin Lemmyä muistellaan – ”Hän olisi todella yllättynyt ja otettu jos tietäisi”

"Hänen kuolemansa oli isompi tapaus kuin Elviksen aikanaan."

27.12.2017

Entinen Motörhead-rumpali, nykyisin Scorpionsin riveissä kannuttava Mikkey Dee kertoi hiljattain Goldmine-lehden haastattelussa olevansa todella vaikuttunut ja ylpeä siitä, miten paljon ja mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla edesmennyttä Lemmy Kilmisteriä muistetaan maailmalla.

– Se oli minun suurin toiveeni, että häntä kunnioitettaisiin oikealla tavalla. Ja niin on tehtykin. Hänen kuolemansa oli isompi tapaus kuin Elviksen aikanaan. Hän olisi todella yllättynyt ja otettu jos tietäisi, miten paljon häntä kaivataan ja muistetaan. Ehkä hän tietääkin, jos hän kurkkii tuolta ylhäältä tänne alas, Dee toteaa.

– Otetaan esimerkiksi Wacken-festivaalit, jossa sadat tuhannet fanit nostivat kätensä ilmaan heidän näyttäessään Heroes-videotamme. Se oli tavallaan sen singlen julkaisubileet ja se oli aivan uskomatonta. Lemmyn mukaan on nimetty katuja, puistoja ja lavoja. Käsittämättömän hienoa!

Deelle itselleen Lemmyn suurimpia perintöjä tulee olemaan hänen lyriikkansa. Lemmy tunnettiinkin oivaltavana ja terävänä tekstittäjän, joka kirjoitti sanoituksia myös muillekin kuin vain Motörheadille.

– Hän oli runoilija. Siksi Ozzy aina soitti hänelle, samoin kuin monet muut. Hän osasi laittaa sanoja yhteen tavalla, johon kukaan muu ei pystynyt. Hän saattoi raapustaa 15 minuutissa tekstin, joka olisi voinut viedä joltain muulta kuukausia. Hän saattoi vain ottaa lautasliinan ja kirjoittaa siihen tuosta vaan parhaimmat lyriikat, jotka pystyt kuvittelemaan. Se kävi häneltä todella helposti, Dee muistelee.

Lemmy Kilmisterin kuolemasta tulee huomenna 28. joulukuuta kuluneeksi kaksi vuotta. Lemmy menehtyi kaksi päivää sen jälkeen, kun tällä diagnosoitiin aggressiivinen syöpä. Hän oli juuri täyttänyt 70 vuotta jouluaattona, vain muutamia päiviä ennen kuolemaansa.

Lisää luettavaa