”Miksi tehdä samaa juttua uudestaan ja uudestaan?” – Max Cavalera haluaa kurotella musiikissaan moniin suuntiin

Soulfly-kippari ei ymmärrä ihmisiä, jotka haluavat kuulla vain materiaalia hänen uransa varhaisilta ajoilta.

03.01.2022

Max Cavalera (Soulfly, ex-Sepultura) keskusteli hiljattain WXAV 88.3 FM -radion haastattelussa Sepulturan vuoden 1996 Roots-albumista, jolla yhtye teki ison harppauksen alkuaikojen thrash metal -soundista kohti modernimpaa tyyliä sekä yhtyeen brasilialaisia juuria. Kokeilu kannatti, sillä vaikka joillekin muutos oli liikaa, levy myös innoitti monia tulevia muusikkopolvia ja vaikutti suuresti nu metal -liikkeeseen. Levyä on myyty maailmanlaajuisesti yli kaksi miljoonaa kopiota ja se sai myös kriitikoilta hyvän vastaanoton.

”Saimme kehuja ihmisiltä kuten Dave Grohlilta ja Motörheadin Lemmyltä, mikä oli ihan epätodellista – minun idolini ylistämässä minun musiikkiani. Se oli aika siistiä”, Cavalera muistelee.

”Asioita täytyy vain tehdä suurella intohimolla ja joskus täytyy vain suunnata tuntemattomille vesille ja katsoa, mitä tapahtuu. Sitä ei saa pelätä – anna vain mennä. Joskus homma epäonnistuu, joskus ei – joskus siitä voi syntyä jotain mahtavaa. Joskus se voi olla kiistanalaista. Mutta se on okei. Sen ei kuulukaan olla kaikille.”

”Jotkut rakastavat Rootsia, jotkut vihaavat sitä. Jotkut pitävät vain vanhasta kamasta. Jotkut haluavat että soitan yhä samalla tavalla kuin 15-vuotiaana. En voi tehdä niin koko ajan. Yritän kyllä tuoda vähän sitä joihinkin tekemisiini, mutta en voi olla pelkästään sitä. Elämässä on niin paljon muutakin.”

”Se on jotain, mitä kaikki eivät mielestäni ymmärrä. Musiikki on todella iso asia ja sen parissa voi tehdä niin paljon. Sille ei ole rajoja ja se juuri on siistein juttu. Aina voi tehdä uusia tutkimusretkiä ja tehdä erilaisia juttuja. Miksi tehdä samaa juttua uudestaan ja uudestaan?”

Lisää luettavaa