Millainen olisi täysiverinen konseptilevy tai musikaali Ghostin tapaan? Ei ainakaan mitään, mitä bändiltä voisi odottaa, pohtii Tobias Forge

Nokkamiehen mukaan yhtye tuskin lähtee rockooppera-linjoille.

31.07.2019

Ruotsalaisen Ghost-yhtyeen levyillä on tunnetusti vahvaa tematiikkaa ja jokainen levy pyörii vahvasti tiettyjen raamien sisällä, vaikka eivät varsinaisesti konseptilevyjä olekaan. Yhtyeen pääjehu Tobias Forge keskusteli bändin tulevaisuudensuunnitelmista hiljattain The Metal Voicen haastattelussa ja tältä kysyttiin, onko hänellä kenties ajatuksena joskus tehdä Ghostin kanssa täysiverinen konseptilevy esimerkiksi Pink Floydin The Wallin tyyliin.

”Sen tiedän, että seuraava levymme tulee olemaan temaattinen samalla tavalla kuin aiemmatkin. Mutta voin hyvin kuvitella tekeväni joskus tulevaisuudessa jonkun rockoopperan. Mutta jos joskus teen sellaisen rockoopperan, mistä me nyt tässä ymmärtääkseni puhumme, se ei välttämättä olisi kovin rock”, Forge pohtii.

Mikäli Ghost siis joskus tekisi konseptilevyn tai musikaalin, sen tulisi olla jotain todella ainutlaatuista ja yhtyeen muusta tuotannosta poikkeavaa, toteaa Forge. Hän ei haluaisi mennä yli aidan matalimmasta kohdasta, vaikka sekin varmasti onnistuisi.

”Se olisi luultavasti paljon lähempänä klassista, runsaasti laulua sisältävää ja perinteisempää musikaaleissa kuultavaa kamaa. Eikä siis missä tahansa musikaaleissa vaan partituuripohjaisissa, jos ymmärrät, mitä tarkoitan”, Forge tuumii.

”Lontoossa pyöri ikuisuuden Queen-musikaali We Will Rock You. Se tai [Abban musiikkiin perustuva] Mamma Mia! pohjautuvat jo valmiiksi paikkansa vakiinnuttaneeseen musiikkiin. En usko, että me tekisimme mitään sellaista. Se olisi luultavasti jotain täysin erilaista, juuri sitä tarkoitusta varten tehtyä enkä usko, että rocklevy olisi siihen sopivin juttu. En tiedä, emme ole ihan vielä siinä pisteessä. Mutta kenties joskus tulevaisuudessa.”

Lisää luettavaa