Ministry-jehu muistelee värikkään elämänsä käänteitä, kuten Metallicaa järkyttänyttä takahuone-episodia – ”Laskin housuni alas, otin pöydältä vihanneksia…”

Hieno mies tuo Al Jourgensen.

Konemetallibändi Ministry tunnetaan paitsi musiikistaan myös nokkamies Al Jourgensenin varsin värikkäästä ja päihteidenkin kyllästämästä elämästä. Parhaillaan uutta Ministry-albumia työstävä Jourgensen on kertonut elämäntarinaansa muun muassa vuonna 2013 ilmestyneen Ministry: The Lost Gospels According to Al Jourgensen –muistelmateoksen sivuilla.

Jourgensen muisteli hiljattain erinäisiä tarinoita ja elämänsä käänteitä Metal Hammer -lehdelle ja kertoi muun muassa tarinan siitä, miten tämä joskus ajoi takahuoneeseensa tunkeutuneen Metallican tiehensä varsin… omaperäisellä tavalla.

”Jätkät joivat minun kaljojani ja käskivät minun painua vittuun. Niinpä laskin housuni alas, otin pöydältä vihanneksia, tungin ne perseeseeni ja jahtasin heitä ympäri huonetta yrittäen hieroa perseporkkanoitani heitä vasten. He skitsahtivat tästä ja pakenivat paikalta”, Jourgensen muistelee.

Jourgensen kertoo myös tavanneensa avaruusolioita ensimmäistä kertaa viisivuotiaana. Tämä tapahtui päivää ennen joulua ja Jourgensen luulikin nähneensä kolme viisasta miestä.

”He tekivät minulle joitain testejä – ei mitään anaaliluotainjuttuja tai sellaista. Ne tyypit eivät ole mulkkuja, he vain keräävät tietoa. Olen nähnyt niitä useasti sen jälkeenkin enkä pelkää niitä. Se on kuin liikennevirastossa asioisi: sitä ei todellakaan halua tehdä, mutta olet iloinen, kun lopulta kävelet sieltä ulos uusi ajokortti kädessäsi.”

Kaikesta sekoilusta huolimatta on kuitenkin asioita, jotka saavat myös Jourgensenin itsensä murtumaan. Tällainen asia on muun muassa Ministryssä kitaroineen Mike Scaccian menehtyminen sydänkohtaukseen 2012.

”Ääniteknikkoni Sammy tuli miesluolaani joskus puoli kolmelta aamuyöllä, valkoisena kuin aave. Hän sanoi, että minun olisi parasta istua alas ja minä vain tivasin, että kerro nyt vittu mitä on tapahtunut. Hän kertoi Mikeyn kuolleen. Minun olisi pitänyt kuunnella häntä ja istua alas, koska romahdin täysin ja jäin lattialle makaamaan sikiöasentoon. Se oli todella rankkaa.”