”Minulla on oikeus puolustaa itseäni. Jos se viedään pois, minusta tehdään orja” – Iced Earth -kitaristi kommentoi Amerikan aselakeja

Jon Schaffer tuumaa massa-ampumisten vähenevän, jos kaikilla olisi ase ja heitä opetettaisiin käyttämään niitä vastuullisesti.

07.03.2018

Floridassa hiljattain sattunut kouluampumistapaus on nostanut keskustelun Yhdysvaltojen aselakien tiukkuudesta/väljyydestä jälleen kuumaksi perunaksi, ainakin hetkeksi. Aihetta ovat luonnollisesti kommentoineet myös julkisuuden henkilöt ja muun muassa Lamb of God -laulaja Randy Blythe on vaatinut aselakien tiukentamista.

”Hivenen” toisenlaisen näkemyksen aiheeseen tuo nyt Iced Earth -kitaristi Jon Schaffer, joka keskusteli aiheesta hiljattain The Cassius Morris Show’ssa. Schaffer esittelee yhden ratkaisun kouluampumisten lopettamiseksi, jonka tämä tietää kuulostavan joistain hieman äärimmäiseltä.

”Kaikille tulisi opettaa aseen mukanaan tuomaa vastuullisuutta ja pitää huolta, että kaikilla on ase. Kuulostaa hullulta, mutta niin Yhdusvallat on aikoinaan perustettu, samoin kuin suurin osa muustakin maailmasta. Kuka muka menisi ja tekisi jotain tuollaista koulussa tai missä tahansa, jossa ihmiset ovat aseistautuneita ja koulutettuja käyttämään niitä?” Schaffer tuumaa.

”Jos ihmiset ymmärtäisivät oikeutensa ja vastuunsa aseiden suhteen ja saisivat kunnon koulutuksen niiden käsittelemiseen niin… Hei, sveitsiläiset ovat aseistettuja eikä siellä tapahdu tällaista paskaa. Kaikki on kiinni perspektiivistä.”

Schaffer sanoo ymmärtävänsä, miten vaikeaa Yhdysvaltojen ulkopuolella elävien on suhtautua perustuslain toiseen lisäykseen, jonka tarkoitus ei kitaristin mukaan ole antaa kansalle oikeuden puolustaa itseään tai metsästää vaan suojella ihmisiä hallitukselta.

”Tässä kohtaa asia alkaakin mennä mielenkiintoiseksi. Haluavatko vallanpitäjät riisua amerikkalaiset aseista ja siksi lavastaa kauheita tapahtumia edistääkseen asioita? Mielestäni jotkut tahot varmasti voisivat ja ovatkin näin toimineet”, Schaffer toteaa.

”Siksi minä ja miljoonat muut emme tule luopumaan aseistamme, koska olemme paremmin tilanteen tasalla. Eikä tässä ole minulle kyse vasemmistosta tai oikeistosta. Minulla on oikeus puolustaa itseäni. Jos se viedään pois, minusta tehdään orja hyvin nopeasti – mahdollisesti.”

”Monet ihmiset ovat niin tuudittautuneita oloonsa etteivät usko sellaisen olevan mahdollista. Mutta kyllä se vain on. Ei siitä ole kovinkaan kauaa, kun tyrannit hallitsivat maailmaa. Olen lukenut ja tutkinut historiaa koko ikäni ja minä en kuulu niihin, jotka sanovat ettei sellaista voisi tapahtua täällä.”

Lisää luettavaa