Mitä kuuluu Ihsahnin ja Matt Heafyn black metal -projektille? – Trivium-keulahahmon mukaan enemmän kuin hyvää

Projekti on vaihtanut nimensä Ibarakiksi ja levy on viimein valmistumassa, sanoo Heafy.

30.08.2021

Triviumin Matt Heafy ja Emperor-mies Ihsahn ovat jo pitkään vähintäänkin suunnitelleet yhteistä black metal -projektia, joka tunnettiin jossain vaiheessa nimellä Mrityu. Heafy kertoi sivuprojektin kuulumisista tuoreessa The Jasta Show’n haastattelussa (video artikkelin lopussa) ja kertoi levyn näkevän näillä näkymin vihdoin päivänvalon ensi vuoden aikana.

”Sain [karanteenin aikana] vihdoin osuuteni valmiiksi yhdessä Emperorin Ihsahnin kanssa tekemälle black metal -levyllemme. Hän on tuottanut ja säveltänyt levyä kanssani tyyliin 11 vuoden ajan ja ensi vuoden puolivälissä se vihdoin julkaistaan. Siitä tulee hauskaa”, Heafy paljastaa.

”Sen nimi oli ennen Mrityu, jonka nappasin Astanga-joogasta. Se tarkoittaa elämän ja kuoleman konseptia, siis samaa kuin ouroboros tai Japanin Enso – ideaa, että elämä ja kuolema ovat aina symbioosissa keskenään. Pohdin, mistä kirjoittaisin levyn sanoituksen ja juttelin Ihsahnin kanssa, koska olen aina rakastanut skandinaavista, norjalaista ja ruotsalaista mytologiaa. Rakastan tarinoita Thorista ja Jörmungandrista ja haluaisin kirjoittaa niistä. Mutta Ihsahn tuumasi: ’Matt, niistä on kerrottu vaikka kuinka paljon ja sinullahan on oma, todella rikas historia japanilaisten juurtesi vuoksi’. Samassa lamppu syttyi pääni päällä ja tajusin, että siitä minun pitää kirjoittaa, koska sellaista ei ole juurikaan tehty.”

”Yksikään bändi ei ole kertonut näistä japanilaisista kansantaruista, šintolaisista jumalista ja Japanin historiaan kuuluvista tarinoista. Vaihdoin samalla projektin nimen Ibarakiksi, joka on itse asiassa Triviumin maskotti – siinä pieni pääsiäismuna – ja koko projekti on Japani-teemainen. Kansitaide, sanat… Minä laulan levyllä japaniksi. Niin ja myös (Behemoth-pomo) Nergal on mukana. Mukana on myös yksi vierailija, jonka paljastan vasta kun levy julkaistaan, mutta kukaan ei osaa odottaa sitä. En malta odottaa!”

Mielenkiintoiselta vaikuttaa. Ensimmäisiä maistiaisia odotellessa siis!

Trivium puolestaan julkaisee uuden In the Court of the Dragon -pitkäsoittonsa 8. lokakuuta.

Lisää luettavaa