Mokoma vie rakkaat laulunsa roviolle – uusi akustinen albumi julki marraskuussa

Akustinen kiertue starttaa lokakuun lopussa Helsingistä

Kuva: Joonas Brandt

Mokoma julkaisee 11. marraskuuta Laulurovio-albumin, jolla se tulkitsee ”sähköisiltä” levyiltään tuttuja kappaleita akustisesti. Akustiset seikkailut eivät ole tyystin vieras konsepti suomenkielisen metallin suurvisiireille, julkaisihan yhtye ensimmäisen akustisen levynsä jo vuonna 2011.

Varjopuolen julkaisun jälkeen heittämiemme keikkojen myötä löysimme oman ilmaisumme akustisten instrumenttien äärellä. Alkoi tuntua, että olisi mukavaa taltioida sitäkin soundia, sillä Varjopuolta tehdessämme olimme vielä hieman ujoina. Siirrettiin turha varovaisuus syrjään ja muistettiin, että loppujen lopuksi kaikki soittimet ovat lyömäsoittimia, myös kitara, kertoo laulaja Marko Annala.

Studioon lähdettiin nyt sen kummemmin valmistautumatta eikä ollut täysin varmaa, että mitään levyä ylipäänsä syntyy, sanoo kitaristi Tuomo Saikkonen. Lopputulos oli kuitenkin onnistunut ja studiossa koetut hetket haluttiin jakaa kuulijoiden kanssa.

– Voipi olla, että osa tulkinnoista kohtelee kaltoin alkuperäisiä sävelmiä. Päätimme kuitenkin tietoisesti viedä rakkaat laulumme roviolle ”kill your darlings” –hengessä, Saikkonen toteaa.

Rohkeiden sovitusten lisäksi albumin sointia rikastuttaa useat vierailijat, kuten hanuristi Netta Skog (Ensiferum) ja juurimusiikkitaituri Ninni Poijärveä. Levyn tuottajana toimi useiden Mokoman albumien taustalta löytyvä luottomies Janne Saksa.

Laulurovion myötä yhtye lähtee myös akustiselle Tuhkatkin pesästä 2016 –kiertueelle. Akustisen Mokoman voi nähdä lokakuun lopulla Helsingin Aleksanterin teatterissa, marraskuussa Espoon Sellosalissa, Tampereen TTT-klubilla sekä Seinäjoen Kaupunginteatterissa. Joulukuussa on vielä Rauman Kulttuurikuppila Brummin vuoro sekä uusintaveto Tampereen TTT-klubilla.

mokoma_laulurovio_kansi