”Monet kappaleista käsittelevät tavalla tai toisella toivottomia tilanteita ja epätoivoa” – Crimson Dayn uusi albumi ensisoitossa

At the Mountains of Madness julkaistaan virallisesti 19. tammikuuta.

Tamperelainen Crimson Day julkaisee perjantaina 19. tammikuuta toisen pitkäsoittonsa At the Mountains of Madness. Inferno tarjoaa raskaan ja melodisen albumin nyt kokonaisuudessaan ennakkoon kuunneltavaksi.

At the Mountains of Madness on hieman erilainen olento kuin ensimmäinen levymme Order of the Shadows. Bändissä on vaihtunut laulaja ja samalla sanoituksetkin ovat siirtyneet suurimmin osin minun harteilleni, pois lukien My Last Rites ja Final Hour, jotka ovat [kitaristi] Arin käsialaa. Oma laulutyylini on erilainen Orderin materiaaliin verrattuna, mutta pitää saman ”power and loud”-tyylin edelleen elossa, laulaja Lassi Landström kommentoi.

– Sävellystyö on myös hajaantunut useamman kynäilijän harteille: levyllä on enemmän kappaleita [kitaristi] Liukkoselta ja yksi allekirjoittaneen käsialaa Arin kappaleiden lisäksi. Levy on myös pidempi kuin esikoisemme; punnitsimme ensin sisällyttääkö viime syksynä julkaistut singlet Beasts of Prey ja My Last Rites levylle. Biisit kuitenkin sopivat mielestämme kokonaisuuteen niin hienosti, että levy olisi tuntunut keskeneräiseltä ilman niitä.

– Nimensä levy sai avausraidasta. Se ei ole teemalevy, mutta punainen lanka on kuitenkin havaittavissa. Monet kappaleista käsittelevät tavalla tai toisella toivottomia tilanteita ja epätoivoa. Itselläni on tapana tehdä sanoituksia, jotka ammentavat historiasta tai kirjallisuudesta: levyltä löytyvät tulkinnat mm. H.P Lovecraftin Hulluuden vuorilla-novellista, Thermopylain taistelusta ja Normandian maihinnoususta.

At the Mountains of Madness -levyjulkkareita vietetään Tampereen Jack the Roosterissa 19. tammikuuta. Lauteille nousee tuolloin myös tamperelainen All Rise.