Moonspell-nokkamiestä ärsyttää sosiaalisen median toksisuus – ”Kaikesta pahoitetaan mieli ja kaikki ovat uhreja”

Tästä syystä Fernando Ribeirolla ei olekaan henkilökohtaisia Facebook- tai Instagram-tilejä.

07.01.2020

Uuden vuoden kunniaksi Moonspell-yhtye päivitti sosiaalisen median käytäntöjään ja julkaisi aiheesta myös pienen tiedonannon kyseisissä kanavissa. Yhtye muun muassa kertoi, ettei enää seuraa niitä sivuja ja profiileita, jotka eivät vastavuoroisesti seuraa yhtyettä.

Tämä tiedonanto sai monet fanit takajaloilleen ja syytämään vihaisia kommentteja bändin suuntaan. Tulistuneita kommentteja alkoikin sataa siihen tahtiin, että yhtyeen nokkamies Fernando Ribeiro julkaisi pitkän vastineen kaikille niille, jotka vetivät bändin muuttuneiden some-käytäntöjen vuoksi herneet nenäänsä.

”Sain sosiaalisen median tiimiltämme huolestuneen puhelun ja päätin tarkistaa itse, mitä täällä tapahtuu. Tämä seuraamiskäytäntö on osa Moonspellin uudistunutta tapaa olla sosiaalisessa mediassa ja se koskee niitä bändejä, artisteja, suunnittelijoita, yhteistyökumppaneita, agentteja ja niin edelleen, jotka eivät hyvien tapojen mukaisesti vaivaudu seuraamaan meitä takaisin”, Ribeiro toteaa.

”Se ei koskenut faneja, mutta tänä päivänä kaikesta pahoitetaan mieli ja kaikki ovat uhreja – siksi minulla ei ole omia Facebook- tai Instagram-profiileja. Kaikki nämä kommentit vain alleviivaavat sitä tosiasiaa, että sosiaalinen media on toksinen ja ’fanit’ haluavat sen pysyvän sellaisena. Fanitan monia bändejä ja jos joku niistä julkaisisi jotain tällaista, en todellakaan kehtaisi käskeä bändiä aikuistumaan tai nimittelisi heitä sillä tavalla kuin nyt minun bändiäni on nimitelty.”

”Jos et halua enää seurata Moonspelliä, siitä vaan. Emme ole kiinnostuneita kissastasi, koirastasi tai auringonlaskuista hiekkarannalla. Musiikki on ainoa, mikä merkitsee meille. Ja teille muille – rehellisesti sanoen meitä ei vittuakaan kiinnosta. Joten kaikki te, jotka olette niin kovin pahoittaneet mielenne – ja moni teistä kommentoi tänne ensimmäistä kertaa – älkää antako oven lyödä teitä persuksille lähtiessänne. Miettikää, kenen tässä pitäisi oikeasti aikuistua. Välittäkää musiikista ja lopettakaa typerä kampanjanne siitä, että olette aina oikeassa ja ’ojennatte’ bändiä. Rakastakaa, pitäkää viha omana tietonanne ja ymmärtäkää, että harva bändi seuraa fanejaan ja oikeasti välittää yhtä paljon kuin me.”

https://www.instagram.com/p/B6-y3HPpb8N/

https://www.instagram.com/p/B6-aCRcpe2g/

Lisää luettavaa