Moonspellin Turun-keikalla syntyi hämminkiä, yhtye pahoittelee somessa – ”Emme koskaan enää soita tällä klubilla”

Moonspellin ja Rotting Christin Suomen-kiertue päättyi ikävämmissä merkeissä.

02.12.2019

Portugalilainen metalliveteraani Moonspell sekä kreikkalainen Rotting Christ kiersivät viime viikonloppuna Suomessa esiintyen perjantaina Helsingin Tavastialla, lauantaina Tampereen Klubilla ja sunnuntaina Turun Apollo-yökerhossa. Viimeinen keikka ei ilmeisesti sujunut aivan kuten piti, sillä yhtye julkaisi tänään (2.12.) sosiaalisessa mediassa kommentin liittyen Turun-keikkaan, joka jouduttiin silminnäkijähavaintojen mukaan myös hetkeksi keskeyttämään.

”Teimme kaikkemme tuodaksemme show’mme keikkapaikalle, joka ei millään lailla ole valmis metallikeikoille. Henkilökunta (poislukien keittiön väki ja baarin manageri), erityisesti järjestyksenvalvojat olivat todella törkeitä, epäystävällisiä ja tekivät meidän elämästämme sekä oman väkemme työskentelystä vaikeaa. Lisäksi joidenkin ’fanien’ pitäisi noudattaa sääntöjä ja osoittaa esiintyjille enemmän kunnioitusta”, yhtye kirjoittaa tiedonannossaan.

”Kaikesta huolimatta nöyrimmät kiitokset kaikille faneille, jotka olivat paikalla musiikin vuoksi, toivottavasti illan tapahtumat eivät pilanneet keikkaa teiltä. Moonspell haluaa palata Turkuun paremmissa merkeissä ja luonnollisestikaan emme koskaan enää soita tällä klubilla. Pahoittelut mahdollisesti kokemastanne harmista. Kiitos Turku, nähdään taas ensi kerralla.”

Sosiaalisessa mediassa kiertävien silminnäkijähavaintojen mukaan järjestyksenvalvojat eivät olisi reagoineet eturivissä sattuneeseen sairaskohtaukseen vaan bändin oma väki joutui tulemaan apuun. Lisäksi eturivissä harmia aiheutti humalainen ja aggressiivisesti käyttäytynyt katsoja. Inferno otti yhteyttä kiertueen järjestäneeseen Finnish Metal Eventsiin, mutta heidän tiedossaan ei ollut, mitä Apollossa ja Moonspellin keikalla tarkalleen ottaen oli tapahtunut. Inferno on lähestynyt myös Apolloa aiheen tiimoilta.

PÄIVITYS 3.12.2019 kello 8.55: Moonspell-nokkamies Fernando Ribeiro avasi yhtyeen alkuperäisen julkaisun kommentteihin tarkemmin, mitä illan aikana oikein tapahtui. Yhtye sekä yhtyeen roudarit joutuivat muun muassa puuttumaan humalassa aggressiivisesti käyttäytyneen katsojan riehumiseen ja katkoksia esiintymiseen aiheutti myös lavalle kiipeillyt ja PA-kaluston päälle kaatunut humalainen fani. Ribeiron mukaan keikkapaikan järjestyksenvalvojat eivät reagoineet millään tavalla.

”Moonspellin keikoilla tulisi olla veljellinen tunnelma ja oli melkoinen shokki, kun tajusin, että meidät ja fanimme jätettiin yksin keskelle vaarallista tilannetta ilman minkäänlaista tukea tai apua järjestyksenvalvojilta, jotka eivät tehneet muuta kuin potkivat meidät ja vieraamme pois takahuoneesta niin nopeasti kuin pystyivät”, Ribeiro harmittelee.

Lisää luettavaa