Morgothin perustajajäsen Carsten Otterbach, 48, on kuollut

Death metal -yhtyeen perustanut kitaristi kärsi pitkään MS-taudista.

Saksalaisen death metal -ylpeyden Morgothin perustajajäsen, 48-vuotias kitaristi Carsten Otterbach on kuollut. Asiasta kertoi sosiaalisessa mediassa Morgothin levyt julkaisseen Century Median Robert Kampf ja uutisoi Blabbermouth.

”Raskain sydämin otin vastaan uutisen, että läheinen ystäväni Carsten Otterbach on menehtynyt. Hänellä oli takanaan vuosikymmenen ajan kestänyt taistelu MS-tautia vastaan. Vaikka hän olikin urhoollinen ja taisteli pitkään ja voimakkaasti, tämä oli yksi niistä taistoista, jotka ennen pitkää voittavat sinut”, Kampf kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Otterbach perusti Morgothin vuonna 1985 rumpali Rüdiger Hennecken kanssa. Tuolloin yhtye operoi nimellä Cadaverous Smell, mutta vaihtoi nimensä Morgothiksi yhtyeessä tähän päivään saakka vaikuttaneen kitaristi Harald Bussen liityttyä mukaan. Otterbach soitti Morgothissa vuoteen 1998 saakka ja oli mukana Resurrection Absurd (1989)- sekä The Eternall Fall (1990) -ep-levyillä sekä pitkäsoitoilla Cursed (1991), Odium (1993) ja Feel Sorry for the Fanatic (1996).

Vuonna 1998 hajonnut, mutta 2010 uuden tulemisen tehnyt Morgoth ilmoitti viime keväänä jäävänsä määrittelemättömän pituiselle tauolle.

DEATH IN METAL – to the memory of Carsten Otterbach (Morgoth / Direct Management). With a very heavy heart I learned…

Posted by Robert Kampf on Monday, December 3, 2018