Mormânt De Snagov juhlistaa vuosikymmenen kestänyttä taivaltaan – katso tulevalta pitkäsoitolta lohkaistu video

"Ihmisillä on taipumus ympäröidä itsensä keinotekoisilla rajoituksilla."

19.12.2017

Turussa vuonna 2008 perustettu black metal -yhtye Mormânt De Snagov julkaisee kolmannen albuminsa Depths Below Space and Existence Pest Recordsin kautta helmikuun 16. päivä. Esimakua voi kuulostella Resist-kappaleesta julkaistun videon muodossa.

Uudella levyllään bändi venyttää musiikkinsa rajoja sekä äärimmäisen death metalin että melodisemman ilmaisun suuntaan – kuullaanpa uudella julkaisulla jopa häivähdys jazz-sävyjä. Teksteiltään levyn voi puolestaan sanoa olevan tutkielma ihmismielestä sekä ihmisestä yksilönä, toteaa laulaja-kitaristi M. Lehtivuori.

”Lajina meihin ihmisiin vaikuttaa helposti erilaiset ideologiat ovat ne sitten poliittisia, uskonnollisia tai sosiologisia sisällöiltään ja pelkurimaiset lammaslaumat seuraavat yleensä aina äänekkäimpiä mielipiteitä ja johtajia. Ihmisillä on taipumus ympäröidä itsensä keinotekoisilla rajoituksilla, jotka väistämättä johtavat tiukasti kontrolloituihin yhteiskuntiin, yksilöllisyyden katoamiseen ja lopulta yhä kasvavissa määrin syntyviin konflikteihin. Jos näiden asioiden seurauksena kyky ajatteluun katoaa ennemmin tai myöhemmin, onko yksittäisellä ihmiselämällä silloin enää mitään merkitystä?”

Lisää luettavaa