Mortyfear kutsuu mukaan kauhistuttavaan metallijuhlaan – ensinäytössä painajaismainen Circus Called Life -video

Uusi albumi esittelee uudistuneen kokoonpanon.

Etelä-Pohjanmaalla alkunsa saanut Mortyfear on tänään julkaissut uuden pitkäsoittonsa My Dystopia, jolla kahlataan raskaissa riffeissä ja kauhuleffamaisissa tunnelmissa. Samalla levy esittelee yhtyeen uudistuneen kokoonpanon.

”Kun albumia lähdettiin tekemään, heitettiin kaikki genrerajoitukset välittömästi romukoppaan. Halusimme tehdä paljon kokeiluja soundien ja sovitusten suhteen, ja jokainen bändin jäsen sai jättää oman persoonallisen kädenjälkensä kappaleisiin. Vaikka hylkäsimmekin kaikki rajoitukset albumia tehdessämme, kappaleiden painostava raskaus ja kauhuelokuvamainen tunnelma tekevät siitä eheän kokonaisuuden”, yhtye kommentoi tuotostaan.

Tänään päivänvalon näkee myös uusi, pitkäsoiton avausraidan kylkeen tehty musiikkivideo, joka saa ensiesityksensä nyt Infernossa. Circus Called Life oli ensimmäisiä uudelle levylle tehtyjä kappaleita ja toimi alkusysäyksenä uuden Mortyfear-soundin syntymiselle.

”Nykyään valtaosa ihmisistä tuntuu elävän elämäänsä ainoastaan sosiaalisen median kautta. Julkisuutta ja tykkäyksiä on saatava hinnalla millä hyvänsä, ja kaikki muu on merkityksetöntä – ja ne, jotka ajattelevat toisin, ovat outoja”, avaa solisti Janne Keskitalo.

”Halusin saada lauluraitaan biisin vaatimaa sekopäisyyttä ja ristiriitaisuutta, ja laulutulkinnasta välittyykin mielestäni hyvin biisin kaoottinen ja ahdistava tunnelma, jota vierailevat naisvokalistit, ’psycho cheerleaderit’, hienosti tukevat.”