Mötley Crüen Mick Mars haastaa bänditoverinsa – sanoo muiden yrittävän syrjäyttää hänet ulos ryhmästä

Marsin mukaan erityisesti basisti Nikki Sixx on jatkuvasti vähätellyt hänen soittokuntoaan, vaikka turvautui kitaristin mukaan itse viime kiertueella täysin taustanauhoihin.

06.04.2023

Mötley Crüe teki viime vuonna paluun areenoille ja kiersi alkuperäiskokoonpanollaan ympäri Pohjois-Amerikkaa Def Leppardin kanssa. Tänä vuonna kiertue laajeni maailmanlaajuiseksi, mutta bändi tiedotti viime lokakuussa kitaristi Mick Marsin astuvan syrjään terveyssyistä. Marsin tilalle pestattiin muun muassa Rob Zombien yhtyeestä tuttu John 5.

Nyt muun muassa Variety ja TMZ uutisoivat Marsin asianajajan jättäneen Los Angelesin tuomioistuimelle haasteen, jossa muuta bändiä vaaditaan luovuttamaan sovittelua varten kaikki tiedot yhtyeen erinäisistä bisneksistä. Haasteen mukaan muu bändi on pimittänyt Marsilta tietoja bisneksistä, joihin hänellä on tasaveroinen oikeus muiden jäsenten kanssa. Mars sanoo kuulleensa näistä ensimmäistä kertaa, kun häntä vaadittiin allekirjoittamaan eropaperi, jossa tämä luopuu kaikista muista osuuksistaan saaden vastineeksi ainoastaan viisi prosenttia käynnissä olevan kiertueen tuotoista.

Kun Mars viime syksynä ilmoitti lopettavansa keikkailun, bändi sanoi omassa tiedotteessaan Marsin eläköityneen kokonaan. Tämä ei koskaan ollut Marsin aikomus, vaan hän aikoi olla vielä mukana levytyksillä, mahdollisilla yksittäisillä keikoilla tai residensseillä sekä säilyttää hänelle kuuluvan osuuden rojalteista ja muista tuloista. Haasteessaan Mars sanoo bändin julkaiseman tiedotteen olleen osa ”kampanjaa”, jonka tarkoituksena on ollut ”savustaa” kitaristi kokonaan ulos bändistä.

Väitettyyn ”kampanjaan” on Marsin mukaan lisäksi kuulunut, että muu bändi – basisti Nikki Sixx etunenässä – on jatkuvasti vähätellyt kitaristin soittokykyään ja -taitoa, vaikka ovatkin itse turvautuneet taustanauhoihin.

”Sixx on moneen otteeseen ’kaasuvalottanut’ Marsia sanomalla, että hänellä on jonkinlainen kognitiivinen häiriö ja että hänen soittonsa on ala-arvoista. Että Mars unohtelee sointuja tai alkaa joskus soittaa väärää biisiä. Hämmästyttävää ja ironista on se, että Sixx sanoo tällaista Marsin soitosta, vaikka ei itse soittanut yhtäkään nuottia koko kiertueen aikana. Hänen basso-osuutensa tulivat kaikki täysin nauhalta. Sixxin nähtiin takovan nyrkillään ilmaa samalla, kun hänen bassonsa soi. Merkittävä osa Vince Neilin lauluista oli ennalta äänitettyjä. Jopa osa Tommy Leen rumpuosioista tuli nauhoilta”, todetaan Marsin edustajien jättämässä dokumentissa.

”Mars saattoi silloin tällöin soittaa väärän soinnun, mutta se ei johtunut mistään kognitiivisesta häiriöstä. Hän soitti livenä ja hänen korvamonitorinsa temppuilivat jatkuvasti eikä hän kuullut omaa instrumenttiaan. On fakta, että Marsia harvemmin kritisoidaan netissä. Hän on bändin hiljainen jäsen, joka ilmestyy paikalle ja soittaa täydestä sydämestään joka keikan. Vastavuoroisesti muita jäseniä kritisoidaan usein, erityisesti Vince Neiliä, jolle nauretaan jatkuvasti muun muassa siksi, ettei hän muista sanoja.”

Tätä kirjoittaessa bändi ei ole vielä kommentoinut Marsin väittämiä.

Lisää luettavaa