Musiikin ja henkisyyden liitto – haastattelussa Flame

Kauan varjoissa lymynnyt Flame on astunut esiin vyöryttämään tavaramerkikseen muodostunutta black/thrash metalia.

16.10.2020

Edellisestä levystänne March into Firelandsistä on lähes kymmenen vuotta. Onko bändi todellakin viettänyt niin syvää hiljaiseloa kuin ulkopuolisesta tuntuu? 

– Kaikenlaisia asioita on tapahtunut sekä bändissä että varsinkin omassa elämässä, laulaja-kielisoittaja Blackvenom kertoo. 

– Heitimme hajakeikkoja Etelä-Suomessa, mutta tulihan sitä soitettua 2011 myös Jalometallissa ja 2013 Steelfesteillä, jotka jäivät ainoiksi isommiksi keikoiksi. Oli puhetta ja suunnitelmia lähteä soittamaan ulkomaillekin, mutta aina tuli jotain hässäkkää ja päällekkäisyyksiä. 

– Nykyisin entinen kitaristimme Noisehunter’s Ghoul soitti ja soittaa edelleen kahdessa muussakin yhtyeessä [Lantern ja Cadaveric Incubator], mikä toi välillä aika paljon mutkia matkaan. Kaiken päälle oma elämäni muuttui perheen ja perheenlisäyksen vuoksi, mikä jätti Flamen kytemään taustalle. Sinä aikana soitin itse parisen vuotta death metal -legenda Purtenancessa ja rumpali Pimeällä oli omia bändiprojekteja. Tein kuitenkin biisejä hiljakseen, ja 2019 panimme myllyn taas kunnolla pyörimään. 

Ignis Spiritus -ep on terävämpi ja vähemmän eeppinen kuin Marching into Firelands. Millaisena itse näet viisibiisisenne? 

– Ehkä siinä on astetta intensiivisempi ote, mutta koen sen aika loogiseksi jatkoksi. Edellisen levyn ”eeppisyys” tuli esiin kuitenkin vain parin biisin ja muutaman kohdan osalta. Fireland-kappale kuulostaa varmaan monesta Bathorylta, mutta se olikin Flamen muistobiisi Quorthonille. Pidän March into Firelandsiä kuitenkin enemmän brutaalina kuin eeppisenä. 

– Uuden ep:n Astral Crypt -raita huokuu sitä pimeää eeppis-mystisyyttäkin. Itselleni ep on täydellinen musiikillinen ja henkinen kokonaisuus, joka yhdistää Flamen kaikki parhaat puolet! 

Mistä Ignis Spiritusin kappaleiden sanoitukset kertovat? 

– Aika lailla okkultismin pimeämmästä puolesta. Saatanallisuus on edelleen osa kokonaisuutta, mutta se on oman nykyisen henkisen polkuni viitoittamana entistä jalostuneempaa. Liekin päälähteinä toimivat edesmenneet maagikot Aleister Crowley ja Kenneth Grant. 

– Okkultismi ja magia ovat juurtuneet niin syvälle sisimpääni, että ne ovat mullistanut viime vuosien aikana elämäni. Tein aiheesta syvällisen haastattelun singaporelaiseen Posercorpse Hellzine -nettizineen, joten jos asia askarruttaa enemmän, haastattelu on luettavissa netistä. 

Toimitte nykyisin duona. Liittyykö ratkaisuun jonkinlaista draamaa? 

– Ei, mutta pientä pettymyksen tunnetta oli ilmassa, kun kävi miten kävi. Ignis Spiritusin nauhoitus tehtiin Pimeän kanssa kaksistaan, ja tällä hetkellä olen todella sinut tämän asian kanssa. Tämä bändi perustettiin kahdestaan ja se myös hajotetaan kahdestaan, joten Flame on tässä mielessä palannut juurilleen! Nyt ei ole kuitenkaan aika lopettaa vaan puhaltaa liekkiä jälleen vahvasti eteenpäin. 

– Tässä asetelmassa on omat haasteensa, mutta tarkoituksena on heittää lähitulevaisuudessa keikkojakin. Olemme haalimassa uusia livejätkiä tähän hommaan. 

Ep:t ennakoivat usein kokopitkää levyä. Onko uutta materiaalia valmiina? 

– Sävellyskynä on ruvennut taas viuhumaan, joten olen lähes varma, että kokopitkä on seuraava päämäärä – eikä siihen mene yhdeksää vuotta, hah hah! 

Julkaistu Infernossa 7/2020.

Lisää luettavaa