Nämä seitsemän bändiä pääsevät kokemaan festarikeikan hurmoksen Tuska KVLT -lavalla ensi kesänä

Yhtyeet ovat lunastaneet paikkansa olemalla mukana Tuska KVLT -yhteisön toiminnassa.

26.02.2024

Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna eli 28.–30.6. juhlittavan Tuska-festivaalin Tuska KVLT Stagelle nousee seitsemän yhtyettä, jotka ovat lunastaneet esiintymispaikkansa olemalla viime kesänä mukana Tuska KVLT -yhteisön toiminnassa. Tämän kesän Tuska KVLT -bändit ovat tarttuvilla riffeillä raakoja ja tärähtäneitä äänimaisemia tarjoileva Agarwaen, melodeath- ja progeotteella modernia metallia soittava lahtelaislähtöinen Kollectivist, intensiivistä ja dynaamista heavy metalia veivaava jyväskyläläinen Terromania, sinfonisia elementtejä raskaaseen poljentoon yhdistelevä Satra, thrashia, punkia, death metalia ja core-vaikutteita yhteen nippuun keräilevä vantaalaislähtöinen My Misery, old school heavy metalia esittävä tamperelainen Metal Riot sekä häpeilemätöntä äärimetallia ja eeppisiä melodioita sekoittava vantaalainen SulfuriS.

”Olimme kesällä 2023 Tuska KVLT -toiminnassa mukana kuultuamme, että sitä kautta on mahdollista päästä soittamaan Tuskaan ja ymmärrettyämme, millaisen määrän mahdollisia kontakteja ohessa saisi”, kertoo Terromanian kitaristi-laulaja Antti Saarinen.

”KVLT-tehtävissä toimiessa oppi nopeasti, miten rentoa porukkaa Tuskan kävijät ovat ja kuinka hyvä ympäristö se on niin työntekijöille, kuin myös meille KVLT-toimintaan osallistuneille. Tiimivastaavat olivat ammattimaisia ja meidät kaikki otettiin avosylin vastaan. Nyt kun tuota viikonloppua muistelee, en vaihtaisi sitä mihinkään. Tuntuu myös hyvältä päästä sanomaan, että tänä vuonna me sitten soitamme Tuskassa itse.”

Rekrytointi Tuska KVLT -yhteisöön vuoden 2024 osalta on parhaillaan käynnissä yhteisön verkkosivuilla. Yhteisöön ilmoittautuvat on mukana järjestämässä festivaalia yli tuhannen tapahtuma-alan ammattilaisen rinnalla. Toimintaan osallistuvat pääsevät siis näkemään tapahtumatuotannon kaikki ulottuvuudet ennen ja jälkeen festivaalin sekä myös sen aikana. Niin ja yhteisön kautta haetaan myös esiintyjiä kesän 2025 Tuskaan – paikka festarilavalta on taattu, kun kaikki bändin jäsenet ovat osallistuneet Tuska KVLT -toimintaan tänä vuonna.

Aiempien vuosien Tuska KVLT -bändeihin pääsee tutustumaan 5. huhtikuuta Bar Loosessa järjestettävässä Tuska KVLT Klubissa. Loosen lavalle nousevat tuolloin Vansidian, Irrational Cause ja Abstrakt. Katso lisätietoja Facebookista.

Lisää luettavaa