Nauticus taistelee musiikin kertakäyttöistymistä vastaan – kuuntele näyte kuulijakuntaa haastavasta kokonaisuudesta

Turkulaisyhtyeen kolmatta pitkäsoittoa kypsyteltiin pitkään ja hartaasti.

Suomen Turusta ponnistava Nauticus julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa Disappear in Blue 19. lokakuuta. Itseltään paljon vaativat ja kunnianhimoiset muusikot ovat kypsyttäneet albumia viisi vuotta ja projektia on hidastanut muun muassa laulajan poistuminen. Pitkäsoitto onkin toteutettu useiden vierailevien laulajien avustuksella.

”Kotia albumille lienee edellisten kahden pitkäsoiton tavoin vaikeaa löytää minkään yksittäisen musiikillisen kattokäsitteen alta. Levyn materiaali haastaa varmasti kuulijakuntaamme enemmän kuin koskaan olemassaolohistoriamme aikana. Kärsivällisyyttä kysyvä ja miltei 80-minuuttinen kokonaisuus pyrkii osaltaan jatkamaan taisteluamme musiikin kertakäyttöistymistä vastaan. Toivomme, että materiaali tavoittaa mahdollisimman paljon niitä kuulijoita, jotka vielä tykkäävät ostaa fyysisiä äänitteitä ja malttavat istahtaa äänentoistojärjestelmiensä äärelle koko levyn ajaksi vain ja ainoastaan itse musiikille huomionsa antaen”, bändi taustoittaa.

Ensimmäinen biisinäyte tästä jossain kokeellisen metallin, vaihtoehtoisen rockin ja äänimaisemien ristiaallokossa seilaavasta teoksesta on levyn avaava Magma. Videon kappaleelle on tehnyt Ville Viitanen.