Nightwish pudotti uutispommin: Marko Hietala jättää yhtyeen

Mennyt vuosi on pakottanut laulavan basistin pohtimaan asioita ja lopputulemana Hietala on päättänyt vetäytyä julkisuudesta kokonaan.

12.01.2021

Nightwish ilmoitti tänään yllättävän uutispommin: laulava basisti Marko Hietala on päättänyt erota maailmalla suurta menestystä nauttivan yhtyeen riveistä. Vuonna 2001 bändiin liittynyt Hietala kertoo yhtyeen julkaisemassa tiedotteessa vetäytyvänsä julkisuuden valokeilasta kokonaan, ainakin hetkeksi, koska on kyllästynyt siihen, miten epäreilusti musiikkibisnes toimii.

”Mennyt vuosi on pakottanut minut kotiin ja pohtimaan asioita. Olen huomannut, että tarvitsen uusia syitä ja inspiraatiota säveltääkseni, laulaakseni ja soittaakseni musiikkia”, Hietala kommentoi.

Hietala painottaa lähtevänsä omasta halustaan ja kaikenlaiset spekulaatiot ja salaliittoteoriat pitää jättää omaan arvoonsa. Esimerkiksi Nightwish-kippari Tuomas Holopaisen syyttäminen hänen eroamisestaan on Hietalan mukaan ”loukkaus sekä häntä että minun vapaata tahtoani kohtaan”.

”On muutamia asioita, joihin olen tälle vuodelle lupautunut ja tulen ne hoitamaan. Muuten pyydän, että mediat, bändit, artistien projektit ja niin edelleen eivät kysy tai pyydä minulta mitään enää tänä vuonna. Minun on keksittävä itseni uudelleen ja toivon mukaan asian tiimoilta on jotain kerottavaa ensi vuonna. Tämä ei kuitenkaan ole lupaus. Olen pahoillani.”

Nightwishin on tarkoitus soittaa ainutlaatuinen livestriimikonsertti maaliskuussa. Yhtyeen mukaan konsertti toteutuu, mutta sessiobasistin voimin ilman Hietalaa.

”Kunnioitamme Markon päätöstä ja toivomme hänelle kaikkea hyvää jatkossa. Emme kommentoi asiaa enempää”, yhtye lisää.

Lisää luettavaa