Nightwishin suurkonsertit siirtyvät tuonnemmaksi – ”Suurin huoli on meidän crew’sta”, kommentoi manageri

Hallitus tiukensi koronarajoituksia, mikä vaikuttaa suoraan loppu- ja alkuvuoden tapahtumiin.

23.12.2021

Nightwishin oli tarkoitus päättää vuosi komeasti kahteen jäähallikeikkaan Tampereen uudessa Nokia-areenassa (29.12.) sekä Helsingin jäähallissa (30.12.). Pahentuneen koronatilanteen vuoksi hallitus veti kuitenkin hätäjarrusta ja tiukensi rajoituksia, jotka koskevat muun muassa isoja konsertteja ja ravintoloita. Tästä syystä yhtye joutuu siirtämään molempia keikkoja myöhempään ajankohtaan.

Tampereen-konsertin uudeksi päivämääräksi on vahvistettu 30. tammikuuta 2022. Helsingin-keikan uusi päivämäärä on puolestaan päivää ennen eli 29. tammikuuta.

”Kyllä meillä suurin huoli on meidän crew’sta. Jätkät eivät ole saaneet palkkaa pitkään aikaan. Nämä kaksi loppuvuoden keikkaa olisivat olleet heille erittäin tärkeitä. Liksat jäi saamatta taas”, Nightwish-manageri Ewo Pohjola sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Nightwishin konserttien lisäksi hallituksen tiukennetut rajoitukset vaikuttavat muihinkin loppu- ja alkuvuoden tapahtumiin. Esimerkiksi Insomnium ilmoitti siirtävänsä Suomen-kiertueensa ensimmäiset keikat Oulussa, Seinäjoella ja Jyväskylässä myöhempään ajankohtaan ja Tavastia-klubin kaikki keikat 20. tammikuuta asti joudutaan siirtämään myöhemmäksi tai jopa perumaan kokonaan, sanoo ohjelmajohtaja Mikko Merimaa Helsingin Sanomissa.

Sisätiloissa voi hallituksen mukaan järjestää keikkoja, mikäli yleisölle tarjotaan merkityt istumapaikat. Merimaan mukaan istumapaikkakokeiluja on tehty, mutta tällaiset keikat eivät ole taloudellisesti kannattavia, mutta asiaa saatetaan kuitenkin harkita.

”Suurin osa keikoista on myynyt niin hyvin, että kaikkien lipun ostaneiden sisäänpääsy ei ole enää kapasiteetin puolesta edes mahdollista meille. [Iistumapaikat] rajaa meidän kapasiteetin kuitenkin niin merkittävästi alemmas”, Merimaa sanoo.

”Jos tilanne tästä pitkittyy ja joudutaan pitkälle kevääseen olemaan rajoitusten piirissä, niin pitää varmaan sitäkin vaihtoehtoa ruveta uudestaan tarkastelemaan.”

Lisää luettavaa