Nistikko esittelee kulttien toiminnasta inspiroitunutta albumiaan – Twin Peaks -henkinen video julki

Yhtyeen tuleva pitkäsoitto on sen neljäs.

Kotimainen black metalin, hardcoren ja grindcoren sekoitusta myllyttävä Nistikko julkaisee neljännen albuminsa Tuhannen pasuunan voimalla Suicide Recordsin kautta 28. toukokuuta. Esimakua tulevasta on tarjolla Hevonen on silmien valkoinen -kappaleen sekä sen Twin Peaks -henkisen videon tiimoilta. Videon on ohjannut ja leikannut Iikka Jaakkola ja kappaleella vierailee Kantamus-yhtyeen Aino Hannula.

Tuhannen pasuunan voimalla oli edellisiä levyjä helpompi tehdä. Väsy-albumin kohdalla meitä alkoi kyllästyttämään koko grindcore-homma ja yritettiin tehdä jotain muuta. Pariin vuoteen ei soitettu kuin muutama keikka ja biisien tekeminenkin jäi kokonaan. Lopulta se ’’jokin muu’’ oli sitten todella sekalainen kasa sekä vanhoja että uusia biisejä ja tulevan levyn kappaleet tuli sävellettyä kahdessa kuukaudessa vuoden 2020 alussa. Sanoituksetkin valmistuivat nopeasti heti putkeen”, rumpali Jussi Pohjanen kertoo sävellysprosessista.

”Olin lukenut paljon kulteista ja eksyin ajatuksissani luomaan omaani. Kulttien kaltaista toimintaa esiintyy myös paljon pienemmissä mittakaavoissa, jopa ihan kahden ihmisen kohtaamisissakin. Pyrin luomaan ehyen tarinan, jossa kertojana on valta-asemansa avulla heikompaansa hyväksikäyttävä ja sortava hahmo. Esimerkkejä tällaisista tarinoista löytyy globaalisti ympäri maailmaa, mutta mahdollisesti myös rapusta jossa asut. Jokaisen tarina on yhtä tärkeä”, laula Eetu Viita puolestaan taustoittaa.